Ceylanpınarlı Abdullah ?Ya 40 bin lira bulacak, yâ da kör kalacak?

Abdullah Karaman, henüz 10 aylık küçük bir bebek. Doğduktan bir kaç gün sonra annesi onun görmediğini anlamış. Doktorlar Abdullah bebek için önce ??umut yok??demiş, şimdi ise??umut var?? diyorlar ama ??40 bin liranız varsa???

YAŞAM 20.05.2014 08:27:58 8013 0
Ceylanpınarlı Abdullah ?Ya 40 bin lira bulacak, yâ da kör kalacak?
Abdullah Karaman, Ceylanpınar’da oto boyayıcı Salih Karaman'ın ve ev hanımı Meral Karaman'ın ikinci  çocuğu.Meral hanım henüz 8 aylık hamileyken erken doğumla dünyaya geliyor Abdullah bebek. Doğumu normal şartlarda gerçekleşemediği için yaklaşık bir ay hastanedeki küvözde gözetim altında tutulmuş. Günlerce evlat kokusundan uzak kalan anne, bebeğinin küvözden çıkarılmasıyla bebeğine kavuşabiliyor. Ancak anne ve bebeğin kavuşması ile sorunlar bitmiyor. Şanlıurfa Doğum Evi Hastanesi’nde gözetim altında kaldıkları süre içerisinde anne Meral Hanım, oğlu Abdullah bebeğin gözlerindeki anormal durumu sezmiş, bunun üzerine durumu hastanedeki doktorlara iletmiş. Doktorlar, Abdullah bebeğin gözlerinde kornea hastalığının olduğunu ve iki gözünün de görmediğini söyleyince, Anne Meral hanım üzüntüden bayılmış ve günlerce kendine gelememiş.

‘‘Paran varsa umut da var’’

Abdullah bebeğin babası Salih Bey, günlük iş  olunca çalışan, olmayınca da çalışamayan bir oto boyacısı. Kiralık bir evde oturuyorlar. Son zamanlarda hastane masrafları, evin ihtiyaçları derken kirasını bile ödeyemez duruma gelmiş. Baba bugüne buca escort ailesini kimseye muhtaç ettirmemiş, fakat başlarına gelen bu durum karşısında adata yıkılmış ve ne yapacağını bilemez bir duruma gelmiş. Anne ise yaşananları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamıyor. Sırasıyla Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, İzmir ve İzmit derken gitmedikleri hastane, göstermedikleri doktor kalmamış.’’Tek aradığımız şey oğlumuzun görebilmesi için bir umut ışığı’’diyor anne. Karaman ailesi bebeklerini iyileştirmek için, maddi ve manevi bütün imkânlarını seferber etmişler ama yine de pes etmemişler. En son gittikleri hastanedeki personelin söyledikleri ise ‘’aklımdan çıkmıyor’’ diyor Abdullah bebeğin annesi.’’Paran varsa umut da var abla.’’

‘’Ya 40 bin lira bulacağız, yâ da oğlum kör kalacak’’

Ekonomik olarak her şeylerini bebeklerinin görebilmesi için feda eden Karaman ailesi, akrabalarının maddi yardımıyla da son çare olarak İstanbul’daki hastanelere gitme kararı aldılar. Önce Kartal’daki bir göz hastanesine giden aile, burada bekledikleri sonucu alamayınca yıkılmışlar. Çarenin tükendiğini düşünerek eve dönmeye karar veriyorlar. Bindikleri taksinin  şoförüyle yaşadıklarını paylaşıyor aile. Bunun üzerine şoför, İstanbul Dünya Göz Hastanesi’nde kızının doktor olduğunu’’dilerseniz bir de o baksın’’teklifinde bulundu. Abdullah bebeğin anne ve babası vakit kaybetmeden hastaneye gitmişler.Burada saatlerce süren muayenenin ardından, Abdullah bebeğin gözünün görebilmesi için kornea naklinin şart olduğunu, ameliyat masrafları için her bir göze 20 bin lira gerektiğini,toplamda 40 bin lira ile Abdullah bebeğin görebileceği söylendi. Aile borç ederek, bin lira kaparo yatırmış hastaneye uygun kornea sırası için. Oysa anne Meral hanım ‘’kornea bulunsa bile beş kuruş paramız yok’’diyor.

‘’Oğlum büyüyünce hesap veremem’’

Anne Meral Karaman.’’Ben Allaha inancı tam biriyim. Biliyorum Allah beni sınamak için bu çocuğu bana bağışladı, isyan etmiyorum etmeyeceğim de. Ama unutulmasın ki Allah’ın beni sınadığı gibi, yardım edebilecek durumda olan insanları da yardım edip veya etmeyecekleriyle sınıyor. Ben oğlum büyüyünce para olmadığı için kendisini karanlık bir dünyaya mahkûm etmenin hesabını veremeyeceğimi biliyorum. Lütfen bu hesabı bir tek bana yüklemeyin. Oğlumu karanlık bir dünyaya mahkûm olmaktan kurtarın.’’




ceylanpınar abdullah paylaşan: ceylanpinargazetesi