Tarih: 26.04.2018 23:57

Ceylanpınarlı yönetmenler ilçenin göğsünü kabarttı

Facebook Twitter Linked-in

Cey­lan­pı­nar Be­le­di­ye­si’nin spon­sor­lu­ğun­da film çe­kim­le­ri­ni ta­mam­la­yan yö­net­men­ler Ser­dal Altun ve Şeyh­mus Sa­rı­ce al­dık­la­rı ödül­ler­le Cey­lan­pı­nar’ın gu­ru­ru ol­du­lar. To­ros­lar Be­le­di­ye­si’nin bu yıl ilk kez or­ga­ni­ze et­ti­ği Çocuk Hak­la­rı te­ma­lı ‘1. Ulu­sal Kısa Film Ya­rış­ma­sı’nın’ ödül­le­ri, Yunus Emre Kül­tür Mer­ke­zi’nde dü­zen­le­nen final ge­ce­sin­de sa­hip­le­ri­ni buldu. 23 Nisan Ulu­sal Ege­men­lik ve Çocuk Bay­ra­mı et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da, çocuk hak­la­rı­na sanat ara­cı­lı­ğıy­la far­kın­da­lık ya­rat­mak is­te­ni­len ya­rış­ma­ya baş­vu­ran 74 film­den, fi­na­le kalan 10 film ara­sın­dan ödüle hak ka­za­nan­la­ra ödül­le­ri; aka­de­mis­yen, yö­net­men ve sa­nat­çı­lar­dan olu­şan jüri üye­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la açık­lan­dı.

ALTUN VE SA­RI­CE DE­RE­CE­LERİ KİMSEYE KAP­TIR­MA­DI

Ya­rış­ma­nın üçün­cü­sü; Yö­net­men­li­ği­ni Ahmet Mahir Kar’ın yap­tı­ğı ‘Te­nef­füs’ filmi se­çi­lir­ken, ikin­ci­li­ği yö­net­men­li­ği­ni Şeyh­mus Sa­rı­ce’nin yap­tı­ğı ‘Küçük Adam’, bi­rin­ci­lik ödü­lü­nü ise Ser­dal Altun’un yö­net­men­li­ği­ni yap­tı­ğı ‘Di­ken­li Tel’ filmi aldı. De­re­ce­ye giren ilk üç film ka­tı­lım­cı­la­rın iz­le­ni­mi­ne su­nul­du. Film­ler, iz­le­yi­ci­ler­den büyük alkış top­la­dı.De­re­ce­ye gi­ren­le­re ödül­le­ri To­ros­lar Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hamit Tuna, Mer­sin Baro Baş­ka­nı Ali Er, MTSO Mec­lis Baş­ka­nı Hamit İzol ve jüri üye­le­ri ta­ra­fın­dan tak­dim edil­di. Film­le­rin de­ğer­len­di­ril­me­si jüri üye­le­ri ta­ra­fın­dan ti­tiz­lik­le ya­pı­lır­ken, de­re­ce giren film­le­rin bi­rin­ci­si­ne 5 bin TL, ikin­ci­si­ne 3 bin TL, üçün­cü­sü­ne bin TL para ödülü ve ay­rı­ca 500 TL’lik 2 adet de man­si­yon ödülü tak­dim edil­di.

“CEY­LAN­PI­NAR’IN ADINI TO­ROS­LAR’A KADAR TA­ŞI­MA­NIN MUT­LU­LU­ĞU­NU YA­ŞI­YO­RUZ”

Yö­net­men­ler Ser­dal Altun ve Şeyh­mus Sa­rı­ce, yap­tık­la­rı ortak açık­la­ma­da Cey­lan­pı­nar’ın adını en iyi şe­kil­de du­yur­duk­la­rın­dan do­la­yı mutlu ol­duk­la­rı­nı ifade ede­rek, “Cey­lan­pı­nar Be­le­di­ye­si’nin spon­sor­lu­ğun­dan çe­kim­le­ri­mi­zi ta­mam­la­ya­rak fes­ti­va­le ka­tıl­dık. Ya­pı­lan de­re­ce­len­dir­me de bi­ri­miz bi­rin­ci, bi­ri­miz ise ikin­ci oldu. Cey­lan­pı­nar’ın adını To­ros­lar’a buca escort ta­şı­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şı­yo­ruz. Bize film çe­kim­le­ri sı­ra­sın­da her türlü des­te­ği veren Cey­lan­pı­nar Be­le­di­ye Baş­ka­nı Men­de­res Atil­la’ya da son­suz te­şek­kür­le­ri­mi­zi su­nu­yo­ruz. Al­dı­ğı­mız ödül­le­ri başta Baş­kan Atil­la’ya ve tüm Cey­lan­pı­nar hal­kı­na ithaf edi­yo­ruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —