Ceylanpınar'da Yapımı Tamamlanan Ulucami Hizmete Açıldı

.

YEREL 17.12.2022 16:46:00 706 0
Ceylanpınar

Ceylanpınar Belediyesinin yanı sıra hayırsever iş adamları ve vatandaşların yardımlarıyla yıkılarak yeniden inşa edilen Ulucami hizmete açıldı.

Ceylanpınar’ın ilçe merkezinde yer alan eski ve çevredeki vatandaşların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle yıkılıp, yerine yeni bir cami inşası için çalışmalar başlatılmıştı. Ceylanpınar Belediyesinin yanı sıra hayır sever iş adamları ve vatandaşların büyük desteğiyle yapımı tamamlanan Ulucami’nin ibadete açılması için program düzenlendi.

Ceylanpınar’da yapımı tamamlanan ve bünyesinde Kur’an kursunun da bulunduğu 2500 kişilik kapasiteye sahip Ulucami dualarla ibadete açıldı. Gerçekleşen açılışa Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tahsin Tarhan, İlçe Müftüsü Süleyman Sinan Fakıbaba, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Ergin, Ümit Bilgin, Cuma Budak, hayırsever İş Adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İbatede açılan Ulucami’de Kur’an tilavetinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren İlçe Müftüsü Süleyman Sinan Fakıbaba, hayırsever iş adamlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, ‘’5 yıl önce inşaat çalışmaları başlayan bu camimizin neden bu kadar sarktığını hepimiz şu an şahidiz. Çok güzel ve çok titiz bir çalışma sonucunda bu eserin bu şekilde gelmesi elbette uzun yıllar sürmesi gereken bir çalışma olmuş ve buna şahitlik yapıyoruz. Bu eserin yapımından gerek temelinden şu ana kadar çalışmalarını yürüten bütün hayır sahiplerinin hayırları kabul olsun inşallah. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. ’dedi.

Ulucami’nin yapımında katkısı bulunan Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’ya hayır sever iş adamları ve vatandaşlara plaket takdimin ardından program Cuma namazının ardından son buldu.