Tarih: 11.07.2019 14:46

Ceylanpınar?da Tapular Neden Dağıtılmıyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Edinilen bilgiye göre; Ekim 2018’de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından ilçede yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın ardından hazırlanan yeni kadastro haritası çıkarılarak, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yapılan yeni kadastro çalışmasının bitmesinin ardından listeler belediye ve ilgili muhtarlıklarda askıya çıkmış, itiraz süreci de tamamlanmıştı. Ancak aradan geçen zamanda yerel seçimlerin olması, belediye yönetiminin değişmesi ve seçimi kazanan mevcut belediye başkanının tapularla ilgili açıklama yapmasına rağmen, henüz vatandaşa tapular dağıtılmadı.
 

Vatandaşlar, Ekim 2018’de kadastro çalışmasının bitmesi, listelerin itiraz sürecinin bitmesine ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesine rağmen tapularının hala alsancak escort dağıtılmadığını merak ettiklerini ifade ettiler.
 

“Türkiye’nin tek tapusuz ilçesi” olarak ulusal basına da haber olan Ceylanpınar’da tüm tapuların hazır olduğunu belirten vatandaşlar, Belediye Başkanı Abdullah Aksak’ın bu konuda ne zaman adım atacağını merak ettiklerini ifade ettiler. Vatandaşlar, konuyla ilgili Belediye Başkanlığı ve Ceylanpınar Kaymakamlığı’nın açıklama yapmalarını beklediklerini dile getirdiler.


Haber: Musa Kılınç




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —