Zafer Partisi İBB adayını açıkladı

Zafer Partisi'nin yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu.

GÜNCEL 13.01.2024 18:25:15 83 0
Zafer Partisi İBB adayını açıkladı

Zafer Partisi, İstanbul Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı düzenledi. İstanbul’da bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında başta Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ olmak üzere Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Erdoğan Erhan, parti temsilcileri, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İBB Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olarak belirlendiğini açıkladı.

Zafer Partisi İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu açıklamasın, “Hormonlu bir şekilde artan İstanbul nüfusunu sağlıklı bir şekilde seyreltebilmek için evvela kaçak ve göçmenle başlayabilmek için bir hanede çok sayıda kaçak mülteci nüfusun kalmasına izin vermeyeceğiz. İkametgah usulünde sınırlamalar getireceğiz. Alacağımız sosyal, maddi ve fiziki önlemlerle güçlü, kudretli kent yönetiminde söz sahibi olan, sözünü dinleten bir belediyecilik anlayışıyla yine eski güzel günlerde olduğu gibi çocuklarımız, gençlerimiz, İstanbul'un sokak ve caddelerinde, gündüz veya gece saatinde, yahut şafak söktüğünde gezip dolaşabilecek, kültürel, sanatsal, eğlence hayatına devam edebilecek.” ifadelerine yer verdi.

İlçe belediye başkan adaylarının isimleri ise şöyle:

“Adalar Hüseyin Avni Borluk,
Kadıköy Tuğrul Kihtir,
Maltepe Sibel Zeren,
Tuzla Akın Gürkan,
Ümraniye Jülide Sarıkaya Kurduoğlu,
Bayrampaşa Tarkan Güler,
Beyoğlu Selim Aydın Gümüşdal,
Zeytinburnu Aydemir Alıçlar,
Avcılar Umut Basmacı,
Bahçelievler Ulaş Öztürk,
Bakırköy Türker Tolga Topaloğlu,
Pendik Kürşat Dağ,
Beylikdüzü Özcan Aksu,
Büyükçekmece Yaşar Öztürk,
Küçükçekmece Emre Met,
Silivri Murat Demirkol

Diğer ilçe adaylarının ise önümüzdeki haftalarda açıklanacağı duyuruldu.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere değinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bugün ne yazık ki ülkemiz için üzüntülü bir gün. Dün yapılan bir saldırıyla PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırı ile çok sayıda şehit verdik. Birçok gazimiz var. Bu konuda kısa bir süre önce yapmış olduğumuz bir başka alçakça saldırından sonra uyarıların dikkate alınmadığını gördük. Bugün, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında güvenlik zirvesi yapılacakmış. Bu güvenlik zirvesi öncesinde biz de Türk kamuoyuna bu konuda alınması gereken önlemleri tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bugün güvenlik zirvesinde bir araya gelecek devlet yöneticilerinin de güvenlik bürokratlarının da ve AKP’li yöneticilerin de bu uyarılardan ders çıkarması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

"Artık İstanbul, birbirinden çok farklı olmayan iki zihniyet arasında sıkışmaya mahkum değil." açıklamasını yapan Özdağ, "Bu iki zihniyette İstanbul’da şimdiye kadar onlarca yıldan beri aynı müteahhitlerle çalıştılar. Bu iki zihniyette İstanbulluların değil müteahhitlerin çıkarlarını savundular. Bu iki zihniyet de İstanbul’u aynı çıkar gruplarına peşkeş çektiler, İstanbul’un kaynaklarını sömürdüler. İstanbulluları deprem karşısında savunmasız bıraktılarŞimdi gerçek farkı yaratmak için Türkiye’de ve İstanbul’da Zafer zamanı diyoruz." şeklinde konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: zafer partisi ibb adayını açıkladı