?Yakışıklıyım ama yakışıksız iş yapmam?

MHP?li Halaçoğlu?ndan sonra Star Yazarı Öztürk?ün çemberi daha da daraltarak ??savaş çıkacak? çığırtkanlığı yapan bir dönem AK Parti Urfa vekilliği yapan genç ve yakışıklı birisi? demesinin ardından gözler Abdülkerim Gök?e çevrilmişti. İddiayı ortaya atan

SİYASET 6.05.2015 13:17:41 1733 0
?Yakışıklıyım ama yakışıksız iş yapmam?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun ortaya attığı iddia Urfa’nın gündeminden düşmek bilmiyor. Halaçoğlu’nun, “İsmini vermek istemediğim AK Parti Şanlıurfa milletvekili bana gelerek, savaş çıkacak ülkeyi ancak siz kurtarırsınız” şeklinde açıklama yapmasının ardından Star Yazarı Hasan Öztürk de köşesinde, bu vekilin ilişkilerini deşifre etmek istemediğini, ancak bir dönemliğine vekil olduğunu, genç ve yakışıklı birisi olduğunu yazarak çemberi daha da daraltmıştı. Öztürk’ün verdiği ipuçları ise sadece mevcut vekil Abdulkerim Gök’ü işaret ediyordu. Gök ise, hem iddiayı ortaya atan her iki isimle de görüştüğünü belirterek, bu ismi açıklamalarını istediğini aktardı.

GÖK: HALAÇOĞLU BU İSMİ AÇIKLAYACAK

Gazete İpekyol’a konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, “Ben, bugün kalkıp Hallaçoğlu’nu aradım. ‘Sayın hocam siz bir öğretim üyesisiniz, ben de bir öğretim üyesiyim. Aynı zamanda siz grup başkan vekilisiniz. Aynı zamanda siz geçmişte Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yaptınız. Sizin böyle bir açıklamanız var mı’ dedim. ‘Evet var’ dedi. ‘Peki o kişi ben miyim’ dedim. ‘Hayır, asla siz değilsiniz’ dedi. ‘Ben olmadığımı ben de iyi biliyorum’ dedim. ‘Bu bir Urfa vekilidir, ismini açıklayacağım’ dedi. ‘İsmini açıklarsanız iyi olur, toptancı anlayışla tüm Urfa vekillerini zan altında bırakmak, siyaseten de, ahlaken de doğru değildir’ dedim. ‘Biz siyaset yapıyoruz, şu anda basında arkadaşlar konuşuyor, genç ve yakışıklı deyince benim ismim konuşuluyor. Onun için dün Anadolu Ajansı benimle röportaj yaptı. Anadolu Ajansı denizli escort, ‘sayın Hallaçoğlu böyle bir şey diyor, o siz misiniz’ diye sordu’ dedim. ‘Ben, buradayım, geziyorum, siyaset yapıyorum, doğal olarak insanlar bize soruyor’ dedim. ‘Bir başka vekile de sorabilir ama ben Urfa vekillerinin böyle bir şey söyleyeceğine de inanmıyorum. Ama benim olmadığım kesindir’ dedim. Hasan Öztürk’ü de aradım. Hasan Öztürk ‘ben senin ismini kullanmadım, sen değilsin’ dedi. ‘Peki, siz Hallaçoğlu’yla böyle bir bilgi konuştunuz mu’ dedim. ‘Yok’ dedi. ‘Ben sadece öylesine yazdım ve Perşembe günü de düzgün bir yazı kaleme alacağım’ dedi. Ben, Hallaçoğlu’yla yaptığım görüşmeyi Hasan Öztürk’e anlattım. Şu çok iyi bilinmeli. Evet Allahın lütfü yakışıklıyım ama Urfa’m, partim, memleketim adına yakışıksız bir iş yapmam” diye ifade etti.

MHP’li Halaçoğlu, medyada yer alan beyanında, görüştüğü bir AK Parti Şanlıurfa Milletvekilinin ülkenin iç savaşa doğru sürüklendiğini öne sürerek MHP'den yardım istediğini iddia etmişti.