Yabancılara sahte belge düzenleyen 25 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yasal kalış hakkı olmayan yabancılara sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edilen 1’i doktor, 3’ü noter görevlisi, 5’i danışmanlık şirketi sahibi ve 1’i posta görevlisi olmak üzere 25 ş

GÜNCEL 10.03.2024 10:31:47 76 0
Yabancılara sahte belge düzenleyen 25 şüpheli yakalandı

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne, İl Göç İdaresi’nin yaptığı bildirim sonucu yapılan incelemelerde; yabancı vatandaşların, insani veya kısa dönem ikamet belgesi başvurularında ibraz ettikleri; kira kontratları, doktor raporları, faturalar ve diğer muhtelif evrakların usulsüz veya sahte olarak düzenlendiği tespit edildi.

İççişleri Bakanı Ali yerlikaya, "Rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; aralarında kamu personelleri, danışmanlık şirketi sahipleri, postacı, doktor gibi çeşitli meslek gruplarına sahip insanların bulunduğu şüphelilerin, sahte belgeler düzenleyerek yüksek haksız kazanç sağladıklarını aktardı.

Göçmen kaçakçılarına fırsat vermeyeceklerini hatırlatan Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Yerlikaya, operasyonları düzenleyen İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünü ve polisleri tebrik ederek "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadesini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı