Urfa’nın tek kadın kaymakamından 10 Aralık mesajı

.

GÜNCEL 10.12.2021 12:48:00 905 0
Urfa’nın tek kadın kaymakamından 10 Aralık mesajı

Halfeti Kaymakamı Selin Sarı 10 Aralık dünya insan hakları günü mesajında şu ifadelere yer verdi;Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun  10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini  kabul etmesi insan haklarının uluslararası düzeyde korunmasına yönelik önemli ilk adım olması nedeniyle 10 Aralık tarihi bütün dünya ülkelerinde “İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

  Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni  ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti,  hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine yönelik uluslararası çalışmalarda her zaman öncü ülke olmuştur.

10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasını garanti altına almaktadır. Tarihimiz, insan hak ve hukukunun  her zaman korunduğuna yönelik örneklerle doludur. Aziz milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiş  bir millettir.

Ülkemizin beyannameyi ilk imzalayan ülkeler arasında yer alması insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması bu konudaki hassasiyetin göstergesidir. Bizim inancımızda, kültürümüzde,  hakkı korumak,  insanlar arasında ayrım yapmamak, farklılıklara saygı duymak öne çıkmaktadır.

İnsan haklarının temelinde,  evrensel değerler olan bireye saygı ve bireysel özgürlükler bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın insan olmaktan dolayı sahip olduğu haklar,  devletimizin ve hukukun güvencesi altındadır.

Devletimiz insan haklarının ülkemizde beyannamenin ruhuna uygun olarak en etkin şekilde hayata geçirilmesi noktasında gösterdiği hassasiyeti; dünyanın neresinde olursa olsun en temel insan haklarından yoksun durumda bulunan tüm dünya milletlerine sahip çıkarak küresel ölçekte sergilemeye devam etmektedir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 73. yılında kutladığımız Dünya İnsan Hakları Günü,  hak ve özgürlüklerin gözetildiği, mazlumların haklarına kavuştuğu, ayrımcılıkların kaldırıldığı ve her türlü şiddetin yok edildiği bir dünyada tüm insanlığa ve milletimize barış,  huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor; tüm vatandaşlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.


.
Anahtar Kelimeler: kadın kaymakamından Aralık mesajı