URFA’NIN BİTMEYEN KUZEY BATI ÇEVRE YOLU MİZAH KONUSU OLDU!

Şanlıurfa’da yıllardır ağır aksak ilerleyen Kuzey Batı Çevre Yolu’ndaki çalışmalar, yeni evlenen bir çifte mizah konusu oldu. Çift, düğün arabalarına ”Aşkımız Urfa’nın yol çalışması gibi olsun. Başlasın ama hiç bitmesin” yazdırdı.

YEREL 11.11.2021 13:06:00 858 0
URFA’NIN BİTMEYEN KUZEY BATI ÇEVRE YOLU MİZAH KONUSU OLDU!

KUZEY BATI ÇEVRE YOLUNUN 4.2 KİLOMETRELİK KISMININ BİTİRİLMESİ İSTENİYOR

Yaklaşık 7 ay önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurahman Kırıkçı, 9,5 kilometrelik Kuzey batı Çevre Yolunun şuana kadar 5.3 kilometresinin tamamlandığını ancak 4.2 kilometrelik kısmının bitmediğini Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a aktarmıştı.

KUZEY BATI ÇEVRE YOLU BİTMEDİĞİ İÇİN ABİDE KAVŞAĞIMIZ TIKANIYOR

Kırıkçı, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi ve Evren Sanayi Sitesi esnafının Karaköprü ulaşımını kolaylaştıracak ve şehir içi trafiğini de rahatlatacak olan Kuzey Batı Çevre Yolunun bitirilmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep etmişti. Kırıkçı “Bu yol bitmediği için her akşam ve sabah Şanlıurfa Abide Kavşağı çok yoğun bir trafikten dolayı tıkanıyor sayın Cumhurbaşkanım. Bu yolun bir an önce tamamlanması noktasında sizden bir talebimiz var.”demişti.
Bu talebe rağmen Kuzey Batı Çevre yolunun ağır aksak ilerlemesi nedeniyle Şanlıurfa trafiğinde  büyük bir araç yoğunluğu yaşanıyor. Söz konusu trafik yoğunluğundan dolayı D-90 Karayolunda hemen her gün yaralamalı ve ölümlü kazalar yaşanıyor. 

BAŞLASIN AMA HİÇ BİTMESİN

Kuzey Batı Çevre Yolu'nun tamamlanması tepkilere neden olurken, kentte birçok yerdeki ulaşımın aksaması mizah konusu da oldu. Bir çift, gelin arabalarına ”Aşkımız Urfa'nın yol çalışması gibi olsun. Başlasın ama hiç bitmesin” yazdırdı.
Bu mizahi yazıya Şanlıurfa Haliliye İlçesi CHP İlçe Başkanı Avukat İbrahim Halil Alagöz  sosyal medya hesabından, “İzahı olmayan şeylerin, mizahı olurmuş. Urfa'nın bitmeyen yol çalışmaları da espri konusu olmuş. Kuzey Çevre Yolu ne zaman bitecek?” yorumu yaptı.

ÇALIŞMA YOK Kİ BİTSİN

Bir başka kullanıcı ise, Viranşehir- Eyüpnebi arasındaki bozuk yolun fotoğrafını etiketleyerek, “Çalışma yok ki bitsin. Burası Viranşehir- Eyüpnebi arası Kervansaray Akyazı grup yolu.100 köye yakın ulaşım sağlayan bir bağlantı yolu aynı zamanda. 5 yıldır bu vaziyette. Acil hasta olduğunda bölgeye ambülans bile gelemiyor.
CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz bu paylaşıma ise “Çalışkan belediyemizin yaptığı tek hizmet, parke taşı döşemek ve asfalt dökmek. Ancak, onu bile ne kadar becerebildikleri resimde de görüldüğü üzere tartışılır” yorumunu yaptı


Anahtar Kelimeler: BİTMEYEN KUZEY ÇEVRE MİZAH KONUSU !