Urfa?nın yılan hikayesine dönen hastanesi

Şanlıurfa?nın 1700 yataklı devlet hastanesinin yapımı adeta yılan hikayesine döndü.

GÜNCEL 24.08.2015 11:20:03 1353 0
Urfa?nın yılan hikayesine dönen hastanesi
Geçtiğimiz genel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyareti sırasında temeli atılan 1700 yataklı devlet hastanesinde hiçbir çalışma yapılmıyor. Miting alanına kurulan dev ekranlara su arıtma tesislerinin arkasında bulunan 1700 yataklı hastane inşaatından bağlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hastane inşaatının temelini attı. Start düğmesine basılmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçti fakat hastane atıldığı temelle kaldı.
Hastanenin inşaat alanında sadece 1 işçinin çalıştığı dikkatlerden kaçmazken, o işçinin de hastane temelinde görevli güvenlikçi olduğu öğrenildi. 
İHALESİ YAPILDIMI BİLİNMİYOR
Şanlıurfa’da en büyük projeler arasında gösterilen 1700 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldığıyla kaldı. Hastanenin ihalesinin yapılıp yapılamadığı bilgisi alınamadı.
Bilgi almak için muhabirlerimizin aradığı Kamu Hastaneler Birliği topu Sağlık il müdürlüğüne atarak “ Sağlık il müdürlüğü inşaatın ihalesini yapar bitirir ve bize devreder” dedi.
Sağlık İl Müdürlüğünü arayan muhabirlerimiz bir türlü inşaat biriminde çalışan görevlilere ulaşamadı. İş ve cep telefonlarını sağlıklı bilgi almak için arayan muhabirlerimiz telefona cevap alamadı.