URFALI ÇİFTÇİLERİN, MISIR TOHUMUNDA YAŞADIKLARI HÜSRAN ADLİYEYE TAŞINDI

Şanlıurfa Harran Ovası çiftçileri, Tarım Kredi Kooperatif güvencesi olan mısır tohumdan aldı. Tarlasına ekti hüsrana uğradı. Tohumlar çimlenmedi ve yeniden sürüp ekmeye başladılar.

YEREL 7.07.2021 13:44:00 1093 0
URFALI ÇİFTÇİLERİN, MISIR TOHUMUNDA YAŞADIKLARI HÜSRAN ADLİYEYE TAŞINDI

Bu arada İlçe Tarım müdürlüklerine başvurarak bu konu da rapor tutturdular. Tohum firmasını aradılar ancak firma sorunu kabul etmedi. Çiftçiler bunun üzerine tohum aldıkları fatura ve İlçe Tarım Müdürlüklerinden aldıkları raporla Şanlıurfa Adliyesinin yolunu tuttular. Avukat Feridun Çiftçi,  aracılığı ile zararlarının karşılanması için savcılığa şikayet dilekçesinde bulanan çiftçiler, büyük maddi kayıplar yaşadıklarını söylediler. Aynı şikayetler Ceylanpınar ve diğer ilçelerden de geldi.

Söz konusu mısır tohumu alıp eken ve hüsrana uğrayan Harran Ovası çiftçilerinden Abid Özbay, yaşadıklarına isyan etti.  Kendisi de savcılığa şikayet dilekçesi veren Abid Özbay, yaşadıkları sorunu,  Tarım Bakanlığı, Tarım İl, İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Oda Başkanlarına seslenerek duyurmaya çalıştı. Abid Özbay, “ Allah aşkına, bir kerede sizin varlığınızın sebebi olan çiftçilere sahip çıkın. Gördüğünüz gibi Türkiye’nin tamamında toplu bir Dekab sahtekârlık mağduriyeti var. Ve siz bunlara karşı gözleriniz, kulaklarınız ve ağızlarınız kapalı. Açıklama yapma korkusu içindesiniz.  Unutmayın ki çiftçinin varlığı ile var olursunuz! Yokluğu İle Yok Olursunuz.!  Evet değerli çiftçiler Dekab’ın yaptığı sahtekârlık. Ortağı da Tarım Kredi Kooperatifidir !!  Sözde devlet güvencesi kapsamında olan bu kuruluşa güvenerek aldık!! Kooperatifler Genel Müdürlüğü aldığı tohumların arkasında durmaması ve bu şekilde davranmaları onların bilinçli şekilde yaptıklarını gösteriyor.”dedi.