Urfalı Sanatçıdan Urfa?ya Beklenen Yatırım!

Şanlıurfalı türkücü İbrahim Tatlıses bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Şanlıurfa?da Göbeklitepe yılı nedeniyle Şanlıurfa?ya otel yatırımı yapacağını söyledi

YEREL 26.08.2019 14:18:03 1493 0
Urfalı Sanatçıdan Urfa?ya Beklenen Yatırım!


Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses memleketi Şanlıurfa’ya geldi. ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belelediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ile birlikte polisevinde bir araya gelen Tatlıses geliş nedeni hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Özellikle doğduğu mağara ile ilgili planları olduğunu dile getiren Urfalı sanatçı doğduğu mağaranın restoran olarak düzenlenmesini ve turistlere açılmasını istedi.
Ünlü sanatçı Tatlıses yaptığı açıklamasında; ‘’ Mağara çok önemli. Diyorlar ki ben sarayda doğmuşum vahiy ilk önce saraya gelmiş. Halbuki vahiy mağaraya gelmiştir. Bunun için orayı restoran yapıp turizmi çekmeliyiz. Yani o doğduğum mağarayı görsün insanlar. Çünkü bilmiyorlar, ben diyorum ki altımızdaki çulu ne yaptın anne. Diyor ki yağmurda karda kapıya koydum. Dedim ki niye kurda kuşa yem olmamak için dedi. Ben mağara adamıyım demiyorum. Mağarada doğdum, iyiki de mağarada doğmuşum ya mağarada doğmasam, sarayda doğsam kim bilir ne olurdu. Mağara da doğduğum için iftihar ediyorum. Anam beni orda doğurdu çünkü evi yoktu, altında çulu yoktu fakir bir ailenin çocuğuydum. Ciğerci Ahme’nin oğluyum fakir bir aileden geldim. Cenab-ı hak yürü ya kulum dedi topallamadan yürüdük Allah’ın emrettiği şekilde. Şimdi diyorum ki 3 tane teknem vardı, 3 tane villam vardı, 1 tane uçağım vardı bunlar güzeldi. Allahtan geldi buna da şükür yetmez mi.
‘’Urfa, İstanbul ve Ankara’dan Daha İyiye Gidiyor’’
Sayın başkanlarımla birlikte olmaktan iftihar ediyorum. Urfa iyiye gidiyor, her geldiğimde farklı bir şey görüyorum. Bugün başkanlarla dolaşacağız. Bir de Göbeklitepe için buradayım bir yatırımımız olacak. Yani bana göre Urfa, İstanbul’dan Ankara’dan daha iyiye gidiyor. Oteller zinciri var her tarafta burada niye olmasın. Ben turizmi severim, insana hizmet olacak.
‘’Kendi Urfa’ma, Antep’ten Geldim’’
Uçak seferleri ile ilgili şikayetim var. Ben kendi Urfa’ma, Antep’ten geldim. Çünkü Urfa uçağı bulamadım o saatte yoktu. Ben bunu istemiyorum. Sayın başkanımıza da buradan sesleniyorum. Madem bu yıl Göbeklitepe yılı seçildi o zaman layığı ile davranalım. Evet şikayetim var çünkü her saat uçak olmalı. Buraya yerli turizmde gelir, yabancı turist Antep’ten mi gelsin. Niye babam Diyarbakır’da, Mardin’de varda Urfa’da yok mu havaalanı.
‘’Göbeklitepe İçin Otel Yatırımı’’
Göbeklitepe turizmi için otel düşünüyorum, turistler gelsin kalsın. En fazla yabancı turist gelir. Biz Urfadayız gidip görmeyiz Balıklıgöl’ü ama yabancı turist merak eder gelir. Ben İstanbul’da Ayasofya Müzesine bir kere gitmiş değilim ama içerisi yabancı dolu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ‘’ İbrahim Bey hoş geldi. Gerçi hoş geldin demek ne kadar doğru, gönlü hep Urfa ile beraber olmuştur ne kadar dışarıda yaşamış olsa da. Zaman zaman seçim sürecinde de birlikte olduk. Kendisi bir ses sanatçısı, bir duayen, imparator, tanıtımcı, turizmci, Urfa’ya her şeyini vermiş bir insan. Bu nedenle kendisine ne kadar teşekkür etsek Urfalılar olarak azdır. Ancak bir şey daha var kendi ifadesinden de çıkarıyoruz, ben diyor yatım vardı, katım vardı ama şuan bu haldeyim. Şanlıurfa sabrın şehri, Hz Eyüp (s.a) şehri. İşte bu sabır şehrin insanı bazen sabırla imtihan ediliyor. Biz biraz önce kendisinde şunu gördük, sabırla imtihan edildiği bu dönemde de şükür ediyor Allah’a. Geçmişte bana bunlar verildi ama ama bugün de böyle yaşıyorum yine şükür ediyorum diyor. Biz Hz. İbrahim ve Hz. Eyüp ile birlikte bir şeyler kazanmış bir şehiriz. Hoşgörü, sevgi, huzur ve sabır şehriyiz, biz bunların çocuklarıyız. Bugün Göbeklitepe Urfa için önemli bir değer, yine İbrahim Bey Göbeklitepemizi ziyaret ederek tanıtımımızı bir adım daha ileri götürecektir bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Esas olan gelen turistlere siz Urfa’nın neyini beğeniyorsunuz dediğim zaman, diyorlar ki biz Urfa’nın insanını ve sevgisini beğeniyoruz. Biz bu değerlerimizi kaybetmediğimiz müddetçe diliyorum ki İbrahim Bey dünyada sevilen bir isim'' dedi.
'' O Mağara Turizme Açılacak''
Kendisinin doğduğu yer bir mağara, Haliliye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum çok gayretleri oldu. Şimdi o mağarayı açacağız. Bu kadar meşhur bir insan nerede doğmuş, zaman zaman diyordu ki ben mağarada doğdum, insanlar inanmıyordu. Şimdi bir şatafat içerisinde olan insan hakikaten böyle bir yerde doğmuş mudur. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın gayretleri ile orası turizme açılacak bir şekle getiriliyor. İnsanlar gelip bizzat İbrahim Bey nerede yaşamış, nerede yetişmiş, nasıl yetişmiş. Ama burada bir örnek daha ise, efendim ben imkansızlıklar içindeyim, kaderime küseyim demek yok işte bunun örneği burada'' ifadelerini kullandı.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise, “İbrahim Tatlıses Şanlıurfa’nın öz evladı ve doğduğu yer Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan Hızmalı mahallemizde kalıyor. Lakin doğduğu mağaranın bahçe kısmı Büyükşehir Belediyemize aitti ve sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşmelerimiz neticesinde bu alanı müze olarak Haliliye Belediyesine aktarılmasını kararlaştırdık. Vermiş olduğu katılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Beye teşekkür ediyoruz. Biz bir ekibiz ve Şanlıurfa’nın hizmetkârıyız bu doğrultuda Şanlıurfa’nın gerek turizmi olsun gerek ise diğer tüm konularda elimizden gelen tüm özveri ile çalışacağız” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa'da Guinness Rekorlar Kitabına girecek bir sıra gecesi etkinliği yapılacak
Ünlü sanatçı Tatlıses, polisevinden sonra Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a ziyarette bulundu.
Ziyarette Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa'da Guinness Rekorlar Kitabına girecek bir sıra gecesi etkinliği yapılacağını müjdesini verdi.
Canpolat, açıklamasında 11 Nisan Stadında Guinness Rekorlar Kitabına girecek bir sıra gecesi yapacaklarını dile getirdi. Sıra gecesini Tatlıses'in yöneteceğini ifade etti.
Ziyarette Başkan Canplat, Tatlıses'e Göbeklitepe'nin maketini ve bir tesbih hediye etti.

 

 

URFANATİK