Urfalı Dolandırıcıların Kadın Kuryesi Yakalandı

Şanlıurfalı dolandırıcılara kuryelik eden kadın yakayı ele verdi.

GÜNCEL 29.02.2016 11:04:41 1234 0
Urfalı Dolandırıcıların Kadın Kuryesi Yakalandı

Polis, İzmir’de kendisini savcı olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran bir kadına suçüstü yaptı. 27 yaşındaki Ç.T.’nin, yakalanan ilk kadın telefon dolandırıcısı olduğu, aynı zamanda İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlerde vatandaşlardan çarptığı paraları çetenin Şanlıurfa’daki merkezine uçakla taşıyarak kuryelik de yaptığı bildirildi.
İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran 75 yaşındaki Neriman K., kendisini arayan ve “savcı olduğunu” belirten bir kadının, “Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılıyor” yalanıyla para istediğini belirtti. Polis, Neriman K.’dan kadını aramasını ve parayı alması için eve davet etmesini istedi. Neriman K.’nın daveti üzerine eve gelen kadın telefon dolandırıcısı Ç.T., karşısında polisi buldu.
PARALARI UÇAKLA URFA’YA TAŞIMIŞ
Habertürk’ün haberine göre, Gözaltına alınan 27 yaşındaki Ç.T.’nin geçtiğimiz yıl Konak İlçesi’nde 65 yaşındaki Serpil Ç.’yi de 255 bin TL dolandırdığı tespit edildi. Kendisini savcı ya da polis olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı yaparken yakalanan ilk kadın olduğu belirtilen Ç.T. ile ilgili geniş çapta araştırma yapan polis, genç kadının aynı zamanda telefon dolandırıcılarının kuryesi olduğunu, İzmir, İstanbul ve Ankara’da vatandaşları dolandırarak topladığı paraları pek çok kez uçakla çetenin merkezi olduğu öne sürülen Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’ne götürdüğünü tespit etti. Suçlamaları kabul etmeyen Ç.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SADE İZMİR'DE 486 KİŞİ 12 MİLYON TL KAPTIRDI
Vatandaşı bilgilendirmeye yönelik tüm uyarılara rağmen, telefon dolandırıcılığının önüne bir türlü geçilemiyor. Sadece İzmir’de 1 yılda 486 kişi telefon dolandırıcılarına 12 milyon 500 TL kaptırdı. İzmir polisi, son 1 yılda 101 dolandırıcıyı yakaladı ve vatandaşların 1 milyon TL’sini kurtardı.