URFA'DA ‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI’ OLACAK MI?

.

SAĞLIK 30.03.2020 11:38:00 3764 0
URFA

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentteki TV’lerin ortak yayınına konuk oldu. Sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan Vali Erin,”OHAL ilan etmeye, sokağa çıkma yasağı ilan etmeye gerek yok. Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin.”dedi.

Güneydoğu TV, Edessa TV ve Kanal Urfa’nın ortak yayınına konuk olan Vali Erin, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Erin, kentte pozitif vakaların bulunduğuna dikkat çekerek herkesi dikkatli olmaya davet etti.

Vali Erin, şunları kaydetti:"Bu hastalıktan çok şükür hayatını kaybeden hiçbir vatandaşımız yok. Pozitif vaka sayısını açıklama yetkisi Sağlık Bakanlığı’nda. Korkulacak bir rakam yok. ilk pozitif vaka umreden gelen bir vatandaşta görüldü. Bin civarında umrecinin takibi yapıldı. Tüm tedbirler alındı. Vatandaşlarımız kurallara uysunlar. Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vermek lazım. Yoğun bir çağrı var. OHAL ilan etmeye, sokağa çıkma yasağı ilan etmeye gerek yok. Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin. Bunu yapabiliriz. Eğer ihtiyaç olursa devletimiz bu kararı da alır" ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: ' ‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI’ OLACAK ?