URFA’DA, İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI KUTLAMASI

ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle kutlandı.

GÜNCEL 12.03.2021 13:41:00 1348 0
URFA’DA, İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI KUTLAMASI

Esentepe Mahallesindeki Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleşen programda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerimin okunmasıyla başladı. Şanlıurfa Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda,  şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere  ödüllerinin  verilmesiyle devam etti.

“İSTİKLAL MARŞI GELECEĞE YAZILMIŞ EN GÜZEL MEKTUPTUR”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Şanlıurfa Gazı Anadolu Lisesi Müdürü Abdülzahit Dalbaşı, İstiklal Marşının ne olduğunu şu cümlelerle özetledi; “İstiklal Marşı vatana, bayrağa bağlı olmanın simgesidir. İstiklal Marşı 29 harfin birbirine ulvi bir aşkla sarıldığı en büyük şiirdir. İstiklal Marşı Akif’in bizlere ve geleceğe yazdığı en güzel mektuptur” 

Şanlıurfa’da düzenlenen, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği Vali Abdullah Erin ve beraberindeki kamu kurum kuruluş yetkilerinin öğrencilerinin sergilediği resim sergisini açılışını yayıp gezmesiyle son buldu.