Urfa?da, Suriyeli 30 Kadın Darp Raporu Aldı

Şanlıurfa?da, Suriye?deki iç savaştan kaçarak kente sığınan kadınların fuhuş pazarlığı dinmek bilmiyor.

YAŞAM 25.11.2014 14:03:04 10033 0
Urfa?da, Suriyeli 30 Kadın Darp Raporu Aldı
Hafta sonu Şanlıurfa’da fuhuşta dövülen 30 Suriyeli kadın hastaneye başvurarak darp raporu aldığı bildirildi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesi Acil Servisinde darp raporu alan kadınların kendilerini döven erkekler hakkında suç duyurusunda bulundu.

FUHUŞ PARASINI ÖDEMEYİNCE HASTANELİK OLDULAR

Şanlıurfa’da Suriyeli kadınlarla birlikte olan erkeklerden 2 kişinin de fuhuş pazarlığında dövüldüğü ve hastanelik edildiği öğrenildi. İddiaya göre Suriyeli kadınlarla birlikte olan 2 kişi ödeme yapmayınca Suriyeli erkekler tarafından bıçaklandı. Ağır yaralı 2 kişinin Diyarbakır’a sevk edildiği bildirildi.

PAVYONLARDA SURİYELİ KONSOMATRİS KAYNIYOR

Öte yandan Suriye’deki iç savaştan sonra Şanlıurfa’da pavyon sayısı her geçen gün artarken polis de bu mekanlara baskınlar yapıyor. Belediyeden yaklaşık 1000 lira para cezası alarak işlerine devem eden eğlence merkezleri ve pavyonlarda Suriyeli Konsomatris kaynıyor. Polisin yasal işlemi yetersiz kalınca pavyonların ve eğlence merkezlerini kaldıkları yerden işletmeye devam edilmesi dikkat çekiyor.

PEYGAMBERLER ŞEHRİNE YAKIŞMIYOR

Suriyeli sığınmacılardan sonra peygamberler şehri Şanlıurfa’ya yakışmayan olayların kentte yaşanması tepki çekiyor. Yaklaşık yarım milyon Suriyelinin bulunduğu Şanlıurfa’da Çadır Kentte kalan bazı kadınların da fuhuş zorlandığı iddia edildi.