Urfa`da Polise Silahlı Saldırı: 3 Şehit, 3 Yaralı

Şanlıurfa?da otogarda kimlik soran polislere askeriyeden emekli olan babasının silahıyla ateş eden 17 yaşındaki H.D.E, 3 polisi şehit ederken, çıkan çatışmada 3 polis yaralandı. Saldırgan genç çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

GÜNCEL 11.07.2016 08:54:41 1672 0
Urfa`da Polise Silahlı Saldırı: 3 Şehit, 3 Yaralı
Edinilen bilgiye göre, yeni emekli olan askeri personel ailesi ile birlikte memleketi Bolu’ya gidecekleri sırada otogarda görev yapan polisler askeri personelin oğlu H.D.E'nin çantasını aramak istedi. Bu sırada çantasını aratmak istemeyen genç, babasından habersiz almış olduğu silahı çantasından çıkartarak polislere ateş açtı. Açtığı ateş sonucu 3 polis ağır yaralandı. Olayın ardından otogara çok sayıda polis sevk edilirken psikolojik sorunları olduğu öğrenilen H.D.E ile polisler arasında çatışma yaşandı. Çatışma sırasında 3 polis daha çeşitli yerlerinden yaralanırken saldırgan çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilirken, ağır yaralı olarak Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan polis memurları Mehmet Ünaldı (46), Hasan Hüseyin Çalışkan (32) ve Sinan Akdemir(27) tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. 
Öte yandan polis memurları Lokman Dere(28), Ömer Kevkiroğlu(31) ve Mehmet Birer (31)’in tedavileri Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde devam ettiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.