Urfa?da Öğrencilerin Yol Çilesi Eyleme Dönüştü

Şanlıurfa?da Harran Üniversitesi öğrencileri otobüs sıkıntısı yaşadığı için Üniversitenin giriş-çıkışını yolunu trafiğe kapattı.

GÜNCEL 10.11.2015 10:48:53 1348 0
Urfa?da Öğrencilerin Yol Çilesi Eyleme Dönüştü
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde ulaşım sıkıntısı çeken öğrenciler Akşam okul çıkışında, üniversitenin giriş-çıkışını yolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Daha önce de otobüs konusunda şikayetçi olan öğrenciler, çareyi eylem yapmakta buldu.  Yaklaşık 1 saat süren yol kapatma eylemi rektörün öğrencilere sıkıntılarını çözeceği sözünü vermesi üzere son buldu. 
SAZ ÇALIP, HALAY ÇEKTİLER 
Okul giriş çıkış yolunu trafiğe kapatıp eylem yapan üniversite öğrencileri okul kapısı önünde trafiğe kapattığı yolda saz çalıp halay çektiler. 
OKUL ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ 
Öğrencilerin eylem yaptığı kampüs önüne çok sayıda polis ekipleri ve zırhlı araç güvenlik önlemi aldı.
ÖĞRENCİLER OKUL İÇİNDEKİ RİNG SEFERLERİNİ İSTEMİYOR
Eylem yapan öğrencilerden Sevda Uygar, okul içerisindeki üniversiteye ait ring otobüslerinin sıkıntılı olduğunu dile getirerek; ‘’ yeni sistemde otobüsler yıprandığı için okulun içine giremeyecek, bizi okulun girişindeki durakta bırakıyor. Hal böyle olunca biz kendi bölümlerimize 15 dakika yürümek zorunda kalacağız. Biz bundan çok rahatsızız. Eski sistem daha iyiydi. Şimdi sistem iyice bozuldu, biz yeterli otobüs istiyoruz. Rektöründe bize bir an önce bir açıklama da bulunması gerekiyor. Yağmurda çok sıkıntı yaşıyoruz ve buraya gelemiyoruz. Nedendir bilmiyorum ama öğrenciyi kimse hesaba almıyor. Biz buradayız ve burası bizim için var. Yönetim bir şeyler yapıyorsa öğrenci kararı ile yapmalıdır. Çok acil otobüs istiyoruz. Bizim bir an önce sorunumuz hal olmalı. Eylemimizi sürdüreceğiz. Biz boş açıklama istemiyoruz ve çözüm istiyoruz” dedi.