Urfa?da Kadına Şiddete hikayeli gönderme

Şanlıurfa?da kadına şiddete yönelik yazılan hikâyeleri şiir tadında okuyarak protesto ettiler.

GÜNCEL 30.11.2015 10:47:57 1375 0
Urfa?da Kadına Şiddete hikayeli gönderme

Şanlıurfa’da kadına şiddete yönelik yazılan hikâyeleri şiir tadında okuyarak protesto ettiler. Fikir Masası Platformu tarafından organize edilen ve İtalyan gazeteci Serana Dandini’nin, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için kaleme aldığı 11 hikâyeyi katılımcılara aktaran konuşmacılar beğeni topladı.
Dedeman Otel’de gerçekleşen programa Fikir Masası üyeleri, iş ve siyaset dünyasında öne çıkan isimleri bir araya getirdi. HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşi Sema Çiftçi de programda kadına şiddet ile ilgili birer hikaye okudu.
 “KADIN CİNAYETLERİ AYNI ZİHNİYETİN BİRER ÜRÜNÜDÜR”
Dinletide Şiddete maruz kalmış kadınların hikâyelerinden alıntıları okuyan ve daha sonra gazetecilere konuşan HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl “Ülke olarak içine sürüklendiğimiz şiddet sarmalına farkındalık oluşturmak adına ciddi çalışmalar yapmalıyız. Bugün bu şiddet olayları aynı zihniyetin ürünüdür. Kadınlara yönelik şiddette, kadın cinayetleri de aynı zihniyetin birer ürünüdür. Gerçekten barışa, gerçekten huzura, gerçekten kardeşliğe, hizmet edecek ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Bugün ülkemizde 1 yıl içeresinde 300 kadın öldürülüyorsa, hepimizin ciddi şekilde oturup düşünmesi gerekir. Bu konu hepimizin hayatından öncelik sıralarında yer alması gerekiyor. Bütün kadınların dini, rengi, hangi partiye oy verirse versin şiddete maruz kaldığını hepimizi biliyoruz’’ dedi.