Urfa?da Gazete Sayısı 15?e Düştü

Şanlıurfa?da yayın yapan yerel gazetelerden 11 Nisan gazetesi Şafak Gazetesi ile birleşti. 11 Nisan gazetesi, 1 Kasım?dan itibaren Şafak Gazetesi adı altında yayın yapacak.

GÜNCEL 25.10.2013 17:49:26 1762 0
Urfa?da Gazete Sayısı 15?e Düştü
Şanlıurfa'da gazete sayısının azaltılarak yayıncılık kalitesinin yükseltilmesi konusunda Basın İlan Kurumu tarafından uygulanan yaptırımlar gazete sayılarının her geçen gün biraz daha azalmasına alsancak escort oluyor. 

BİK DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI
Geçtiğimiz aylarda Basın İlan Kurumu öncülüğünde bir araya gelen 22 gazete sahibi işbirliği yapmıştı. Oluşturulan havuz sistemi ile 6 gazete resmi ilan yayınlama hakkından feragat ederek, gazete sayısı 22’den 16’ya düşmüştü. Son olarak 11 Nisan Gazetesi’de Dünden Bugüne Şafak gazetesi ile birleşti. 11 Nisan gazetesi, 1 Kasım’dan itibaren Şafak Gazetesi adı altında yayın yapacak. 

‘KÜÇÜK MENFAATLER PEŞİNDE KOŞULDU’
Söz konusu birleşme ile ilgili muhabirlerimize açıklama yapan Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Faruk Ayhan,  Urfa’da basın genel ifade ile enflasyonu çok yüksekte yaşayan bir meslek kuruluşu olduğunu söyledi.  Ayhan, yaptığı konuşmada ‘’O açıdan biz gazeteyi ilk kurduğumuzda 3 yıl önce gazete sayısı yirmi altıydı. Bu arada biz hizmet alanımıza başladığımızdan sonra BİK Şanlıurfa’da şube açtı.  BİK’in kriterleri uyum süreci 1 yıldı. Bir yıl içerisinde o kriterle uyma zorunluluğumuz vardı. Ama maalesef Urfa’da ki basın camiası meslektaşlarımız, Urfa’nın her alanında olduğu gibi burada da küçük menfaatler peşine düştü. Bu küçük menfaatler bizim görevimizi yapmakta hep bize ön ayak oldu. Birçok toplantı yapık, birleşme kararı aldık. Ama bir laf vardır karakolda doğru söyler mahkemede şaşar. Aynı nitelikler bizim meslek erbabımızda oluştu. Biz akşam karar aldık imzalar atıldı ama sabah arkadaşlar vazgeçti’’ dedi. 

Birleşmenin ardından BİK’ten beklentileri olduğunun altını çizen Ömer Faruk Ayhan, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi. ‘’Sen bana bir adım atarsan ben sana koşarım, bizi yaradan böyle söylemiş. Bu açıdan bizde Basın İlan Kurum’undan şunu bekliyoruz; biz bu birleşme adına oluşan sıkıntıları birleşerek bir adım atmış olduk. Basın İlan Kurum’unda bize koşması gerekiyor.  Diğer arkadaşların da örnek alması gerekir’’ 

Birleşmenin ardından Şanlıurfa’da yayın yapacak 15 gazete ise şöyle; Şanlıurfa, Halkın Sesi, Sembol, Gap Gündemi, Yenigün, Güneydoğu, Bizim, Haber Aktif, İpekyol, Yeni Urfa, Reha, Urfa Fanatik, Şafak, Olay, Hizmet,  Urfa haber.