Urfa?da Akıllara Durgunluk Veren Dolandırıcılık

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde, medikal, eczane ve bir bilgi işlem elamanının kurduğu şebeke doktorların kaşelerini kullanarak, sağlık raporları çıkarttığı, medikal firmaları ve eczaneler üzerinden yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı. Yolsuzluk rakam

GÜNCEL 15.07.2016 10:54:48 1410 0
Urfa?da Akıllara Durgunluk Veren Dolandırıcılık
Olayı fark eden Balıklıgöl Devlet Hastanesinde bir doktor, hiç tanımadığı hastaların tedaviye denizli escortği ilaç ve medikal malzeme yazıldığını fark edince olay meydana çıktı.
Durumu yönetime bildiren Uzman doktor, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi yaptığı soruşturmada bir firma üzerinden çalışan bilgi işlem elemanının yaklaşık 6 aydır, binlerce kişiyi hastaymış gibi gösterip, ilaç ve medikal malzeme verildiğini tespit etti.
Konuyu Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Olayı SGK’ya ileten Balıklıgöl Devlet Hastanesi yetkilileri yolsuzluk üçgenin maddi boyutunu daha yüksek olabileceği üzerinde duruyor.
Hastanenin bir bilgi işlem elemanının polis tarafından gözaltına alındığı 1 kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi. Mahkeme kayıp firma elemanı ile ilgili yakalama kararı çıkarttı.
Gözaltına alınan bilgi işlem elemanının ifadeleri doğrultusunda yolsuzluğun içerisindeki eczacı ve medikal firmasına ulaşmaya çalışıyor.
Başka bir iddia ise alınan bu ilaç ve medikal malzemelerin terör örgütlerine gittiği yönünde. Soruşturmayı derinleştiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı çok yönlü olarak araştırıyor.
SGK müfettişleri ise konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.