Ürdün'de ABD üssüne saldırı düzenlendi: 3 asker hayatını kaybetti

Ürdün'deki bir Amerikan üssüne İran destekli milisler tarafından insansız hava aracıyla düzenlene saldırıda üç ABD askeri hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

GÜNCEL 28.01.2024 20:45:59 87 0
Ürdün

ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ürdün'deki bir Amerikan üssüne İran destekli milisler tarafından insansız hava aracıyla düzenlene saldırıda üç ABD askeri hayatını kaybederken 25 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bu saldırının, Orta Doğu'da ABD kuvvetlerine aylardır düzenlenen saldırılarda Amerikan askerlerinin ilk kez öldürüldüğüne işaret edilirken; Irak, Suriye ve şimdi de Ürdün'deki ABD tesislerine yapılan drone ve balistik füze saldırılarında önemli bir kilometre taşı olduğunun altı çizildi.

ABD Merkez Komutanlığı, "Ürdün'ün kuzeydoğusundaki bir üsse isabet eden" tek yönlü bir insansız hava aracı saldırısında askerlerin hayatını kaybettiği ve yaralandığını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, saldırının "Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz" dedi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi ise, başkana Pazar sabahı Savunma Bakanı Lloyd Austin, ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Baş Yardımcısı Jon Finer tarafından saldırı hakkında bilgi verildiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı