UNDP Türkiye Direktörü Tomassi...

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Direktörü Caludio Tomassi, Şanlıurfa`daki Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için fon desteği yardımında bulunacaklarını bildirildi.

GÜNCEL 25.11.2016 13:50:38 1291 0
UNDP Türkiye Direktörü Tomassi...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNDP Türkiye Direktörü Caludio Tomassi ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, "Şanlıurfa Altyapı İhtiyaç Analizi ve Planlama Desteği" değerlendirme toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kentin altyapı ihtiyaç analizi ve planlama desteği içerikli sunumlar yapıldı.

Kentin demografik ve sosyo-kültürel yapısı ve ekonomisi hakkında heyete bilgi veren Açar, belediye olarak Suriyeli sığınmacılara yardım konusunda üzerilerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiklerini ifade etti.

Tomassi de sığınmacılara destek vereceklerini belirterek, "Yaklaşık 550 bin Suriyeli misafir için Şanlıurfa'da alt yapı ve diğer hizmetlere yönelik fon kaynağı desteği sunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda ayrıca UNDP ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) işbirliğinde yürütülen Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi için de protokol imzalandı.