"Türkiye`nin Renkleri İstanbul`un Kimlikleri" Projesi Ceylanpınar?da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projenin Güneydoğu Anadolu etabına katılan gençler, memleketlerini görme fırsatı bulurken, bölgenin de güzellikleriyle tanıştı. Ceylanpınar?ın Damlacık kırsal mahallesinde çocuklara oyuncak dağıtt

EĞİTİM 11.07.2019 19:26:54 4812 0

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteğiyle başlattığı "Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri Projesi" Güneydoğu Anadolu etabıyla devam etti. İstanbul'da yaşayan ancak memleketlerini hiç göremeyen gençler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güzellikleriyle tanıştı.
 

Güneydoğu Anadolu etabı için yola çıkan gençlerin ilk durağı Gaziantep oldu. Kurtuluş Savaşı'nın gazi şehrinde Sulu Mağara'ya giden ve buradaki kendir bükümü çalışmalarını izleyen gençler, daha sonra ünlü Mekki Kutnu Dokuma Atölyesi'ni ziyaret etti, tarihi çarşıyı gezdi. Bakır ve kalay ustalarının çalışmalarını fotoğraflama şansı yakalayan proje katılımcıları, Nizip'te geleneksel sabun imalatı çalışmalarını yakından gördü.
 

Su altında kalan köyleri ve Rum kalesiyle ünlü Halfeti'yi gezen katılımcılar, ardından Şanlıurfa'daki Atatürk Barajı, Balıklı Göl, Tarihi Çarşı, Harran Kümbet Evleri'ni ziyaret etti. Kendileri için düzenlenen Sıra Gecesi'ne katılan gençler, bir sonraki gün Güneydoğu Anadolu'nun en önemli simgelerinden Nemrut Dağı'nı, Karakuş Tümülüs’ünü gezdi. Cendere Köprüsü'nün ve gün batımının fotoğraflarını çeken ziyaretçiler, Ceylanpınar’ın Damlacık kırsal mahallesinde çocuklara oyuncak dağıttı.