Türkiye?deki okullar Suriyelilere açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı?nın yayınladığı genelgeye göre okulların kapıları Suriyeli çocuklara tamamen açılıyor. Haftada 5 saat Türkçe müfredata göre eğitim görecek öğrenciler üniversite sınavına da girebilecek.

GÜNCEL 14.11.2014 11:27:51 2013 0
Türkiye?deki okullar Suriyelilere açılıyor
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, pasaportla Türkiye’ye gelen Suriyeli öğrencilerin zaten okullara kayıt yapıldığını belirterek “Fakat misafir olarak gelmişse, elinde herhangi bir pasaport yoksa bu çocuklarımıza da yönelik, kendilerinin açtığı ve Suriyeli öğretmenlerden istifade ederek yaptığı okullar var” dedi. İlci, Suriyelilerin kendi çalışmaları doğrultusunda okulların tamamen açılacağını ekledi.

DİPLOMALAR DENKLİK KAZANACAK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Suriyeli mültecilerin kendi çabaları ile hazırladıkları eğitim çalışmalarını destek amacıyla sınıf tahsis edilecek. Buna göre, Suriyeli öğrenciler öğleden sonra ders olmayan sınıflarda ders görecek. Okullar müsait olduğu sürece Suriyeliler kendi belirledikleri bir süre içerisinde ders işleyebilecek. İlk, orta ve lise düzeyinde verilecek eğitim sonucunda alınan diplomalar denk sayılacak. Lise mezunları, üniversite sınavına girebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesine dayanarak Suriyeli çocuklara eğitim verebileceklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Haftada 5 saat Türkçe müfredatı söz konusu. Onun dışında da Suriyeli öğretmenlerden istifade ederek bu çocuklarımıza eğitim vereceğiz” dedi. Talepler doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen İlci’nin belirttiğine göre, Suriyeli öğrenciler eğitimlerini belgeleyip, denklik kazandıktan sonra Türkiye’deki müfredata göre sınava girilebilecek.