TOPRAK YALANINDA SON PERDE

Geçtiğimiz haftalar bir mahalle muhtarı eliyle yürütülen ve ?TİGEM?in toprak dağıtılacağı? iddiasının yer aldığı haberleri üzerine Ceylanpınar Belediyesi?nden açıklama yapıldı.

GÜNCEL 4.03.2016 10:30:19 1542 0
TOPRAK YALANINDA SON PERDE

Binlerce vatandaşın söylentilere itibar ederek 15 tl karşılığı aldığı dilekçe ücreti vererek resmi kurumlara PTT yoluyla gönderdiği, dilekçelerde sözde TİGEM’in toprak dağıtılacağı ve dilekçelerde toprak talep ettiği ancak söz konusu iddianın tamamen asılsız ve yalan olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu iddialara ilçe halkı, köylerinin yanı sıra civar ilçeler dahil olmak üzere başka illerden de gelerek asılsız ve yalan dilekçe söylentisine inanarak sömürüldüğü ortaya çıktı.
İddianın tam olarak kimden kaynaklandığı belirlenemezken dilekçe işleyişinin bir mahalle muhtarlığı eliyle yürütüldüğü, söz konusu muhtarın Kaymakam tarafından da ciddi şekilde uyarıldığı ve hakkında soruşturma açma talimatı verildiği iddia edildi.
İddiaların yalan olduğu haberlerinin yayınlanmasının ardından dilekçe veren kişi sayısının neredeyse kalmadığı, söz konusu muhtarın ise yerel bir TV kanalında açıklama yaptığı belirtildi.
Tüm bu asılsız ve yalan söylentiler üzerine Ceylanpınar Belediyesinden de açıklama yapıldı.
Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın talimatıyla belediye anons bürosundan yapılan açıklamada, ortaya atılan iddialara inanmamaları ve TİGEM’in toprak dağıtacağı iddiasının tamamen yalan olduğu ifade edildi.
Belediye anons bürosundan yapılan açıklamada; “TİGEM arazi dağıtıyor” duyumuyla vatandaşların resmi dilekçe gönderdiği, ancak ne Hükümetin nede TİGEM’in arazi dağıtımı ile ilgili hiçbir programının olmadığı ve vatandaşların söz konusu duyumlara kesinlikle itibar etmemesi gerektiği ifade edildi.
Yapılan araştırmada yalan ve asılsız olan iddialara inanarak resmi makamlara gönderilen dilekçe sayısının 20 Bin civarında olduğu ve maddi boyutunun yaklaşık 100 Bin TL olduğu belirtildi.