?TİGEM?DE HASTALIKLI ET? İDDİALARINA ESK?DAN YALANLAMA

Et ve Süt Kurumu ?Mehmetçiğe hastalıklı et gönderildiği? haberlerine ilişkin olarak ?Hastalıklı et iddiası asılsızdır? açıklaması yaptı.

YEREL 18.06.2019 10:59:51 1174 0
?TİGEM?DE HASTALIKLI ET? İDDİALARINA ESK?DAN YALANLAMA

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü “Mehmetçiğe hastalıklı et gönderildiği” iddialarına, yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

ESK: “Hastalıklı et iddiası asılsızdır”

17.06.2019 tarihli “Mehmetçiğe Hastalıklı Et Gönderildi” şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapılması zaruretinin hasıl olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: “Türk Silahlı Kuvvetleri ile yapmış olduğumuz protokol gereği, teslimatı yapılan tüm et ve et ürünlerimizde hiçbir şekilde, sağlıksız et veya bunlardan elde edilen işlenmiş ürünler kullanılamaz ve bugüne buca escort da kullanılmamıştır. Mehmetçiğimiz göz bebeğimiz olup, söz konusu iddialar asılsızdır.

“Hukuki işlem başlatılacak”

Bu iddialarda bulunan kişi ve kişiler hakkında hukuki işlem başlatılacaktır. Et ve Süt Kurumumuzun “sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi” konusundaki hassasiyetinin devam edeceğini kamuoyumuzun bilgisine sunarız”

Eski TİGEM çalışanının iddiaları neydi?

Aydınlık’tan Yusuf Çelik’in haberinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık işletmelerinden Ceylanpınar Tarım İşletmeleri’nde geçen ay işten çıkartılan Aziz Kendik adlı bir işçinin iddiaları yer almıştı. İddialara göre, işletmedeki hayvanlarda Brusella hastalığı ortaya çıktı, birçok büyükbaş hayvan telef oldu. Çalışanlardan altı kişi de bu hastalığa yakalandı. Ancak karantina kararı alınmasına rağmen binlerce hasta hayvan, ESK’nın Şanlıurfa ve Diyarbakır kombinalarına gönderildi. Haberde, buralarda kesilen hayvanların etlerinin askerlere de gönderildiği iddiasına da yer verildi.