TİGEM, 2023'te rekorlarla büyüdü! İşte o rakamlar

.

GÜNCEL 5.01.2024 13:25:00 546 0
TİGEM, 2023

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 2023 yılında hem hububat üretimi hem de tay satışlarından elde ettiği gelirle iki alanda rekor seviyelere ulaştı.

Fonksiyonel Çalışmalar ve Yatırımlarla Büyüme

TİGEM, sertifikalı tohum üretimi ve at yetiştiriciliği alanlarında başarılı bir performans sergiledi. Sertifikalı tohum üretimini artırarak 140 bin tona çıkardı ve buğday, arpa, tritikale ve yulaf gibi hububat üretiminde verimliliği artırdı.

Hububat Üretiminde Rekor

Geçen yıl TİGEM işletmelerinde ekili alanlardan elde edilen hububat miktarı rekor seviyeye ulaştı. Toplam 392 bin ton hububat üretildi, buğday, arpa, tritikale ve yulaf başta olmak üzere 1 milyon 21 bin dekarlık alandan hasat yapıldı.

Çeşitlendirilmiş Tarımsal Üretim

TİGEM, bitkisel üretimi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda İtalyan çimi, yem bezelyesi, mercimek gibi farklı ürünlerin ekimine de odaklandı. Toplamda 1 milyon 187 bin 415 dekarda ekiliş gerçekleştirilerek tarımsal ürün çeşitliliği artırıldı.

Hayvancılıkta Başarı ve Destek Faaliyetleri

Kurum, hayvancılık alanında da başarılı çalışmalara imza attı. Yetiştirilen koyunlardan 150 bin baş kuzu doğumu gerçekleşti ve bölgeye destek olarak üstün vasıflı damızlık büyük ve küçükbaş hayvanlar dağıtıldı.

Gelirde Rekor Tay Satışlarıyla

TİGEM'in 2023'teki satışlarında, yetiştirilen elit ve koşu taylarından elde edilen gelir 103 milyon liraya ulaşarak rekor kırdı. Safkan Arap atı faaliyetlerinin neticesinde yapılan tay satışları, kurumun tüm zamanların en yüksek gelirine ulaşmasını sağladı.


Anahtar Kelimeler: TİGEM ' rekorlarla büyüdü! rakamlar