TGC, Anadolu Ajansı ve Sabah gazetesi muhabirlerinin saldırıya uğramasını kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Hatay`da yanan bir tırı haber yapmak isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Burak Milli ve Sabah Gazetesi Muhabiri Veysel Cıncık?ın saldırıya uğramasını kınadı. TGC?nin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer veril

GÜNCEL 31.07.2014 18:18:49 1813 0
TGC, Anadolu Ajansı ve Sabah gazetesi muhabirlerinin saldırıya uğramasını kınadı

“Hatay'ın Belen İlçesi Kıcı mevkiinde  elyaf yüklü tırda çıkan yangını görüntüleyen AA muhabiri Burak Milli ve Sabah Gazetesi İskenderun muhabiri Veysel Cıncık, araç sahibi olduğu iddia edilen Fırat K. ve yanındaki 2 kişi tarafından saldırıya uğramıştır.  

Tırın görüntülenmemesini ve şirketlerinin adının haberde kullanılmamasını isteyen saldırganlar, meslektaşlarımıza yumruk ve tekmelerle saldırmıştır.  Meslektaşlarımız Burak Milli ve Veysel Cıncık, olay yerinde bulunan jandarma ve vatandaşlar tarafından saldırganların ellerinden kurtarılmıştır. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Burak Milli, olay yerinde bulunan diğer gazeteci arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Saldırıya uğrayan gazetecilerin şikayeti üzerine saldırgan Fırat K. gözaltına alınmıştır. Saldırganın yanında bulunan ve olay sonrası kaçan 2 kişinin kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı bildirilmiştir.

Burak Milli ve Veysel Cıncık’ın görev yapmalarının engellenmesi ve saldırıya uğramaları basın özgürlüğüne müdahaledir. Meslektaşımıza yapılan saldırının bir sorumlusunun gözaltına alınması sevindiricidir. Hatay Valisi ve Emniyet Müdürü’nden kaçan saldırganların da en kısa sürede belirlenip, haklarında işlem yapılmasını talep ediyoruz. Meslektaşlarımıza görevlerini yaparken uğramış oldukları saldırı alsancak escortiyle geçmiş olsun diyor ve bu saldırıyı kınıyoruz.”