TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Fatih Camisi’ndeki saldırıya tepki

DEREN KOCAMANOĞLU- 09.01.2024-HİBYA- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Fatih Camisi'nde imam Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

GÜNCEL 9.01.2024 11:50:18 76 0
TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Fatih Camisi’ndeki saldırıya tepki

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası 3. Büyük Türkiye Buluşması programında konuştu.

Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bir kere daha uyanık olmamız gerektiğini, bir kere daha Türkiye’nin birliği ve beraberliği konusunda hassas davranmamız gerektiğini bize gösteren fevkalade menfur bir saldırıdır. Türkiye, geçmiş dönemlerde özellikle milletin ortak değerlerine saldırılar konusunda nice acı hatıraları yaşamış bir ülkedir. Birileri Türkiye’nin sesinin daha gür çıkmasını önlemek için, Türkiye’de birlik ve beraberliği ortadan kaldırmak için milletin değerlerine saldırıyı hep kendileri için bir amaç, araç olarak kullanmışlardır.

Ümit ederiz ki bu saldırı, sadece münferit bir saldırıdan ibaret olsun. Şu anda en büyük tesellimiz, saldırganın emniyet güçleri tarafından yakalanması, sorgusunun devam ediyor olmasıdır. Ümit ederiz, saldırgan münferit bir hadisenin failidir. Eğer bu işin arkasında birtakım organize işler varsa bu işlerin sahipleri de şunu iyi bilsinler ki, Türkiye birtakım organize işlerle karıştırılmak isteniyorsa bu ülke buna müsaade etmeyecek kadar güçlüdür, şuurludur ve birliktedir.

Dünyada hem ekonomik olarak, hem siyasi olarak hem de kültürel olarak büyük çatışmaların yaşandığı, büyük kargaşaların yaşandığı, yeryüzünde mevcut olan bütün sistem kurum ve kuruluşların neredeyse tamamının iflas ettiği bir önemden geçiyoruz.

İnanın ki şu anda yaşadığımız dönem, 2. Dünya Savaşı’nın şartlarının hemen tamamına sahip olan bir dönemdir. Büyük bir güç mücadelesinin yaşandığı hem bölgesel hem küresel anlamda güç sahibi olanların ellerindeki bütün imkanları seferber ederek, kendi menfaatlerini en yüksek noktaya çıkarmak için cansiperane bir mücadele verdiği bir dönemde yaşıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı