Taziye Evleri İçin Karar Alındı

Taziye evlerindeki sorunlar konusunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclisi tarafından alınan karar, ilçe belediyelerine gönderildi.

YEREL 29.07.2019 16:48:41 2084 0
Taziye Evleri İçin Karar Alındı

Vatandaşların şikâyetlerine neden olan taziye evlerindeki sorunlar konusunda Büyükşehir Belediyesi Meclis Araştırma ve İnceleme Komisyonu bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor meclise sunuldu ve karar alındı. Alınan kararlar arasında aşiret isimlerin taziye evlerine verilmemesi, taziye evlerinin farklı amaçlarla kullanılması, halıların kaldırılması, mırra ikramının tek kullanımlık fincanda yapılması ve çay ikramının kaldırılması gibi konular yer aldı.

Meclis tarafından alınan kararlar şu şekilde:

“Taziye evlerinin yönetimsel yapısının değiştirilip belediyelerdeki sosyal işler birimine bağlanması, tüm iş ve işlemlerin bu birim tarafından gerçekleştirilmesi ve kontrollerinin sağlanması. Toplumsal ayrışmaya sebep olan belli bir aile veya aşiret isminin taziye evlerine verilmemesi, verilmiş ise değiştirilmesi. Taziye evlerinin çok amaçlı sosyo-kültürel faaliyetler (düğün, nişan, sohbet ve eğitim) için farklı amaçlarla değerlendirilmesinin sağlanması. Camilerin yanında bulunan taziye evlerine caminin isminin verilmesi, farklı olan isimlerin değiştirilmesi. Taziye evlerinde yer döşemesi olarak kullanılan halıların farklı alerjik hastalıklara neden olmasından dolayı ve ziyaretin kolay olabilmesi açısından halıların kaldırılması. Kamu kuruluşlarında çalışan personellerin adeta kamu kurumunu boşaltarak taziyelere katıldıkları, iş ve İşlemlerini yürütmek üzere gelen vatandaşın mağduriyetine sebep olduğu gözlemlenmiştir. Bu duruma hassasiyet gösterilmesi.

Taziye yemekleri çok ciddi maddi yük getirmekte, taziye sahiplerinin kredi çekerek ikramda bulundukları, mağduriyetlerinin olduğu dillendirilmediği bilinmektedir. Bu nedenle yemek saatlerinde taziyelere gidilmemesi konusunda hemşerilerimizin duyarlı davranması. Kahve (mırra) ikramlarının tek kullanımlık fincanlarda yapılmasının sağlanması, çay ikramının kaldırılması.