Tambova: "Temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları, vatandaşı canından bezdirmiştir"

Siyaset bilimci ve politikacı Dilara Tambova, emeklilere verilen ücret zammı ve ekonomi hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 5.01.2024 21:20:46 100 0
Tambova:

Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararına uymaması hakkında açıklamalarda bulunan siyaset bilimci ve politikacı Dilara Tambova, “Yargıtay’ın, AYM kararlarına; hukuki niteliği olmadığı gerekçesiyle uymaması, esas itibariyle anayasanın yok sayılmasıyla eş değerdedir. Aleni olarak, devletin anayasası ve laik yönetim sistemi ihlal edilmekte ve gayri nizami bir ortamda devlet yönetilmektedir. Hukuk kurallarının işletilmediği, gayri hukuki bir düzende; “anomi” yani “kuralsızlık” hali baş gösterecek ve böylesi bir toplumsal krizden çıkmakta kolay olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Tambova, emeklilere verilen zamları yetersiz olduğunu belirterek “Bir darbe de emeklilerimize vurulmuş ve emekli yurttaşlarımız dahi kendi aralarında ayırımcılığa maruz bırakılmıştır. Enflasyon farkı adı altında verilmiş olan zamlar, gider artışlarının yanında çok cüzi kalmış ve bu emekli maaşlarıyla birlikte vatandaşlarımıza, adeta açlık ve ölüm sınırında bir yaşam reva görülmüştür. Zira bu ülkede artık yoksulluk sınırında yaşamak bile hayal olmuş ve yoksulluk dahi lüks bir standart haline gelmiştir.” açıklamasında bulundu.

Tambova, Türkiye’de, ücret artışlarının belirlenirken; yoksulluk ve açlık sınırı olarak değil, hayatta kalabilme sınırı olarak hesaplanması gerektiğini çünkü verilen ücretin asgari bir yaşam standardında geçinmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

“Bir taraftan, artan gider maliyetleri ve yağmur gibi yağan zamlarla birlikte başta gıda olmak üzere; temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları, vatandaşı canından bezdirmiştir.” diyen Tambova, şöyle devam etti:

“İktidar, sanki ülkeyi başkaları yönetiyormuş gibi; süper marketlerin uygulamış olduğu yüksek fiyat tarifelerini eleştirebilecek kadar gerçeklik algısını ve bu durumdan şikayet edecek kadar da şuurunu yitirmiştir. Ülkemiz her anlamda, hızla bir karanlık çöküşe doğru sürüklenmekte ve başta; tarumar edilen hukuk sistemi ve yerle yeksan edilen ekonomi politikaları yüzünden, refahtan ve medeniyetten hızla uzaklaşılmaktadır. Bütün bu gerçekler ortadayken; birinci vazifemiz, 20 yıldır ülkemizde felaketler yaşatan bu iktidardan kurtulmak olmalıdır.”

Hibya Haber Ajansı