Suriyeliler?e ??Urfa?ya Gidin?? Diyorlar

Hürriyet Gazetesi`nin gündeme getirdiği haberde Suriyeli mültecilerin kentsel dönüşüm projesi nedeniyle harabe evlere ev sahipliği yapan Kadıköy Fikirtepe bölgesinde sağlıksız koşullarda yaşadığı ortaya çıktı.

YAŞAM 9.07.2014 13:48:46 1740 0
Suriyeliler?e ??Urfa?ya Gidin?? Diyorlar
Sayıları 400’ü aşan Suriyeliler için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) devreye girdi. Dün bölgeye giden yetkililer Suriyeli vatandaşları binalardan çıkmalarını istedi. Yetkililer evlerin her an yıkılabileceğini ve can güvenliklerinin olmadığı yönünde bir tutanak hazırladı ancak mültecilerin çoğu imza atmadı. Tutanakta Suriyelilere bölgeden istekleriyle ayrılmaları halinde Şanlıurfa gibi doğu illerindeki kamplara ulaşımlarında destek sağlanacağı aksi takdirde tahliye edilecekleri belirtildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise, “Şanlıurfa’ya gidin diyorlar ama İstanbul’da bir yaşam alanı kurulmalı. İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçe yazacağım” dedi. Nuhoğlu, Tuzla’daki kamp düşünülerek bölgedeki müteahhit firmalara yıkım için yazı gönderildiğini belirterek, “Bölgedeki kamp kapandığı için yıkım  yapılmadı” dedi.