Suriyeliler Telabyad?a Dönmek İçin Bekliyor

Şanlıurfa?nın Akçakale İlçesi`nin karşısında bulunan ve PYD`nin çekilmesiyle ÖSO denetimine giren Suriye`nin Telabyad kentine dönmek isteyen Suriyeliler sınırda beklemeye başladı.

GÜNCEL 24.08.2015 14:43:22 1443 0
Suriyeliler Telabyad?a Dönmek İçin Bekliyor
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve PYD'nin çekilmesiyle ÖSO denetimine giren Suriye'nin Telabyad kentine dönmek isteyen Suriyeliler sınırda beklemeye başladı.
Akçakale'nin karşısındaki Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad ilçesi, 2012 yılında çatışmaların ardından rejim güçlerinden Özgür Suriye Ordusu kontrolüne, 2014 yılının başında ise IŞİD militanlarının eline geçti. Geçen 15 Haziran günü ise, PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri ile ÖSO mensupları Telabyad'ın kontrolünü ele geçirdi. Bu gelişme sonrası bayraklarını asarak kontrolü sağlayan PYD geçen hafta geri çekilerek ilçenin denetimini ÖSO güçlerine bıraktı.
PYD'nin çekilmesinin ardından çok sayıda Suriyeli, ÖSO denetimine giren Telabyad'a geri dönmek için sabah saatlerinden itibaren Akçakale Sınır Kapısı'na denizli escort. Ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilerin bu talebi ilettiği Türk yetkililer, Telabyad Sınır Kapısı'nın henüz açılmadığı için kabul edilmedi. Telabyad Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte geçişlerine izin verileceği bildirilen Suriyeliler, beklemeye devam ederken, güvenlik güçleri ise sınır hattında önlemlerini sürdürüyor.