Suriyeli anne ve 2 kızı görenlerin yüreğini burktu.

.

YEREL 7.06.2022 12:03:00 701 0
Suriyeli anne ve 2 kızı görenlerin yüreğini burktu.

Şanlıurfa’da maddi durumu iyi olmayan dar gelirli aileler ile Suriyeli kadınlar, çöplerden topladıkları  kağıt ve plastikleri geri dönüşüm tesislerine satarak günlük 30-60 lira kazanıyorlar. Geçimlerini bu şekilde sağlayanların sayısı her geçen çoğalan kentte çocuklarda zor şartlar altında saatlerce el arabasında sokak sokak çöplerde dolaştırılıyor. Şanlıurfa’da köşe bucak dolaşan bu kadınlar, hurda depolarına atık kağıt satmak için el arabalarıyla sabahın erken saatlerinde yola koyuluyorlar 40 derce sıcak havaya rağmen çalışıyor, topladıkları atıkları hurda depolarına getirip satıyorlar.

Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli Anne iki kızını  yanlarına alarak  çöplerden atık toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

 

Anne ve iki kızı Bahçelievler sokaklarında  çöp konteynerlerinin içini karıştırarak plastik pet şişe topladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar duruma hem üzüldü hem de cep telefonlarıyla olup biteni fotoğrafladı. Anne ve iki kızı buradan topladıkları plastik şişeleri tekerlek taktıkları torbalara doldurarak uzaklaştı.


Anahtar Kelimeler: Suriyeli görenlerin yüreğini burktu.