Suriye`den ölümlerin başladığı Madaya`ya yardıma izin

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye yönetiminini, aylardır kuşatma altında bulunan ve açlıktan ölümlerin başladığı Madaya kasabasına insani yardım götürülmesi konusunda ikna edildiğini duyurdu.

GÜNCEL 8.01.2016 08:19:10 1235 0
Suriye`den ölümlerin başladığı Madaya`ya yardıma izin
 
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada, "Suriye hükümetinin kıtlık yaşanan Madaya, Fuaa ve Kefriye kasabalarına insani yardım götürülmesine izin vermesini memniyetle karşılıyoruz" ifadesi yer aldı.
Örgüt, birkaç gün içerisinde kuşatma altındaki kasabalara insani yardımın ulaşmaya başlayacağını belirtiyor.
Madaya, Temmuz 2015'ten bu yana Suriye ordusu ile Hizbullah güçlerinin kuşatması altında bulunuyor.'Bir kilo pirinç 250 dolar'
Uluslararası yardım kuruluşu Kızıl Haç, Kızıl Haç, Ceyş el Fetih örgütünün kontrolünde bulunan bölgeye son yardımın Ekim 2015'te gittiğini ve nüfusu 30 bini bulan bölge halkının açlıktan ölmeye başladığını açıklamıştı.BBC'ye bilgi veren Abdullah isimli bir Madayalı ise "Yiyecek bulamıyoruz. Çocuklar, kadınlar, herkes ölmeye başladı. Bazen ağaç yapraklarını, çimenleri bazen de kedileri yiyoruz" dedi.
İngiliz Guardian gazetesi ise kasabada pirincin gramla satıldığını, bir kilo pirincin fiyatının 250 dolara çıktığını aktardı.