Suriye Sınırındaki Akreditasyon Merkezleri Kapatılıyor

Astana ve Soçi Görüşmeleri sonrası Türkiye Suriye sınırında gazetecilerin, akreditasyon işlemlerini yürüten BYEGM Basın Akreditasyon Merkezleri kapatılmaya başlandı.

GÜNCEL 27.11.2017 15:14:07 1097 0
Suriye Sınırındaki Akreditasyon Merkezleri Kapatılıyor

Bu çerçevede BYEGM Basın Akreditasyon Merkezlerinden ilki Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde oldu. BYEGM Basın Akreditasyon Merkezinin 24 Kasım 2017 tarihi mesai bitiminde kapatıldığı ve Reyhanlı ve çevresinde meslekî faaliyette bulunacak ulusal ve uluslararası basın mensuplarının akreditasyon başvurularını gerekli belgelerle Gaziantep İl Müdürlüğüne yapmaları gerektiği duyuruldu.

Basın Enformasyon Genel Müdürlüğünün Reyhanlı Basın Merkezinin basın bu çerçevedeki duyurusunu Şanlıurfa Basın Yayın Ve Enformasyon İl Müdürlüğü de Şanlıurfa'daki gazetecilere duyurdu. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi "Suriye’de ateşkes sürecinin takibi için Astana garantörleri Türkiye, Rusya ve İran’ın silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerilimi Azaltma Kontrol Gücü içindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca Suriye’nin İdlib bölgesinde çatışmasız bölge oluşturma sürecinde yürütülen keşif harekâtıyla ilgili gelişmeleri izlemek isteyen ulusal ve uluslarararası basın mensuplarının akreditasyon işlemlerini yürütmek üzere Hatay ili Reyhanlı ilçesinde 10 Ekim 2017 tarihinde kurulan BYEGM Basın Akreditasyon Merkezi 24 Kasım 2017 tarihi mesai bitimiyle kapatılmıştır.

Anılan tarihten sonra Reyhanlı ve çevresinde meslekî faaliyette bulunacak ulusal ve uluslararası basın mensuplarının akreditasyon başvurularını gerekli belgelerle Gaziantep İl Müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir. Saygıyla duyurulur."