Süreç Başladı! Suriyeliler Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç?a Geliyorlar

İstanbul Valiliği tarafından alınan ?İstanbul?da kayıtlı olamayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderilmesi? kararı sonrasında 12 bin 474 yabancı uyruklu düzensiz göçmen geri gönderme merkezlerine, kaydı olmayan 2 bin 630 Suriyeli de geçici barı

YEREL 2.08.2019 17:20:50 1646 0
Süreç Başladı! Suriyeliler Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç?a Geliyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve uzun yıllardır yaşam mücadelesi veren Suriyeliler konusunda İstanbul Valiliği flaş bir karara imza atmıştı. Başta Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Kilis gibi sınır illerinin yanı sıra, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi metropol kentlerde yaşayan mülteciler konusunda İstanbul Valiliği, İstanbul’da kaydı bulunmayan Suriyelilerin kayıtlı bulundukları illere gönderilmesi kararı almıştı.

Karar sonrasında ilk adım atıldı ve İstanbul Valiliği, 12 bin 474 yabancı uyruklu düzensiz göçmeni geri gönderme merkezlerine, kaydı bulunmayan 2 bin 630 Suriyeliyi de geçici barınma merkezlerine sevk etti. Bu durum sonrasında gözler yine Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerine çevrildi. Hal böyle olunca birçok Suriyelinin kaydının da bu 3 ilçede olduğu düşünülüyor.

Şanlıurfa’ya kayıtlı olan ancak çalışmak için veya farklı nedenlerle İstanbul’a gittiği tahmin edilen mültecilerin, bu karar sonrası tekrar kente gelmesi bekleniyor.