Son bir haftada 82 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNCEL 25.01.2024 13:45:49 57 0
Son bir haftada 82 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirdiği toplantıda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 82 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 478’e ulaştığını bildirdi.

Hudutlarda 191 şahıs yakalandı

Aktürk, hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 191 şahsın yakalandığını ifade ederek, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 191 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 3’ü FETÖ, 1’i PKK/YPG ve 4’ü DEAŞ olmak üzere 8’i terör örgütü mensubudur. 6 bin 430 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.” dedi.

Eğitim ve tatbikat faaliyetleri devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Aktürk, “Bu kapsamda, 22-24 Ocak 2024 tarihleri arasında İtalya’da VOLPE BIANCA-2024 Tatbikatı başarıyla icra edilmiştir.” ifadesini kullandı.

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı

Aktürk, bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını kaydederek, “Sonuçlar e-Devlet kapısından veya askerlik şubelerinden öğrenilebilecektir. Yükümlülerin talep etmesi hâlinde celp dönemi değişikliklerini e-Devlet kapısından (askerliğim bütünleşik uygulaması) gerçekleştirebilmeleri mümkündür.” diye konuştu.

Ankara’da One Tower Alışveriş Merkezindeki Mehmetçiğin Kaleminden” isimli kara kalem resim sergisinin 28 Ocak’a kadar açık olacağını belirten Aktürk, “Sergimize tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı