Siyasilerden Uluslararası Sıfır Atık Günü mesajı

Siyasiler, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

GÜNCEL 30.03.2024 17:01:21 52 0
Siyasilerden Uluslararası Sıfır Atık Günü mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla kabul edilmiş 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutlayarak, ‘’Geleceğimiz çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için her bir vatandaşımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.’’ ifadesini kullandı.

Türkiye’nin girişimleriyle Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nü kutlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mesajında  "'Ortak Evimiz Dünya İçin Sıfır Atık diyerek çıkılan bu ulvi yol, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor. Çevreye duyarlı, atıklarla kirletilmemiş bir dünya tüm insanlığın ortak gayesi olmalıdır.’’ ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da mesajında, “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” tüm dünyada ikinci yılını kutluyor! Tüm gayretimiz ortak evimiz dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmak için.’’ dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise mesajında, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için yeşil enerjiden verimliliğe, bilinçli tüketimden sıfır atığa çok yönlü bir programlama gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

‘’BM kararıyla kabul edilmiş olan 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü yarınlarımız için bu bilinci gündemde tutmaya önemli bir katkı sağlıyor. 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kutlu olsun.’’

30 Mart Uluslarası Sıfır Atık Günü ile dünya genelinde birçok ülkeyi sorumlu davranmaya teşvik ettiklerini belirten Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘’Temizlemekten ziyade kirletmemeyi esas alan, atık üretmeyen bir yaşam modelini tüm dünyada yaygınlaştırmalıyız. Ortak evimiz dünya için sürdürülebilir bir gelecek mümkün. Sıfır atık ile geleceğe değer katmaya devam edeceğiz. Dünya Sıfır Atık Günü kutlu olsun.’’ açıklamasını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak kabul edilen 30 Mart Uluslarası Sıfır Atık Günü’nü kutlayarak ‘’Evlatlarımızın geleceği için ortak evimiz dünyayı daha temiz ve sağlıklı hale getirelim." ifadesini kullandı.

Daha yeşil, daha temiz bir dünyanın mümkün olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve yarınlara daha temiz bir dünya bırakmak insanlığın ortak sorumluluğudur. Bakanlık olarak çevre bilincini çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırmak ve vatandaşlarımızda çevre bilincinin güçlenmesi için tüm eğitim basamaklarında birçok projeyi hayata geçiriyor, yarınlarımıza daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.’’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sıfır Atık Projesi'nin sınırları aşarak insanlığın geleceği için önemli bir adıma dönüştüğüne dikkati çekerek  ''Denizlerin maviliği, toprağın bereketi ve gelecek için 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü kutlu olsun.'' dedi.

 “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Gün tüm dünyada ikinci yılını kutluyor.'' diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da mesajında, şu sözlere yer verdi:

''İnsanlığın ortak yararını önceliklendiren medeniyetimizin bugünkü temsilcileri olarak, dünyaya bu alanda önderlik etmemiz gurur verici. Daha adil bir dünya mümkün. Daha yaşanılabilir bir dünya mümkün.''

Hibya Haber Ajansı