Siyasilerden Fatih Camisi’ndeki saldırıya kınama

Siyasiler, İstanbul Fatih Camisi imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

GÜNCEL 9.01.2024 00:16:42 118 0
Siyasilerden Fatih Camisi’ndeki saldırıya kınama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yayımladığı mesajda “İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadesine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın mesajı şu şekilde:

“Uğradıkları saldırı neticesinde yaralanan Fatih Camii imamımız Galip Usta Hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem kardeşimize geçmiş olsun diliyor, Rabbimden acil şifalar niyaz ediyorum. Değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bu menfur saldırıyı lanetliyorum.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında şunları kaydetti:

“İstanbul Fatih Camii'nde yaşanan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Saldırıda yaralanan Galip Usta Hocamıza ve öğrencisi Bilal Erdem kardeşime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbimden acil şifalar diliyorum.  Ülkemizin, milletimizin huzurunu bozmaya çalışan karanlık odaklara devletimiz hiçbir zaman geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mesajında “Fatih Camii'nde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Bıçaklı saldırıya uğrayan cami imamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul Fatih Camii İmamı Galip Usta ve ibadeti için orada bulunan cami cemaatinden Bilal Erdem’e yapılan saldırıyı kınıyorum.  Cami imamı Usta’ya ve Erdem’e Allah’tan şifa diliyorum. Bir Müslüman, Allah’a yönelen kimselerin ibadethanelerinde şiddete başvurmaz. Hele ki bunu Allah’ın büyüklüğünü zikreden tekbire sığınarak asla yapamaz. Saldırının gerekçesinin derhal açıklığa kavuşmasını temenni ediyorum. Toplumu geren, dini ve milli hassasiyetlerini siyasi ihtiraslarına kurban edenler, bu gibi olaylardan ders almalı, Türkiye’yi karanlık yıllarına yeniden döndürmemelidir.”

Hibya Haber Ajansı