Siverek?te Domates Hasadı Devam Ediyor

Lezzetti ve kalitesiyle bölgede isim yapan Siverek domatesinde hasat dönemi devam ediyor.

GÜNCEL 25.07.2016 09:20:02 2379 0
Siverek?te Domates Hasadı Devam Ediyor
Sofraların vazgeçilmezi olan ve Türkiye'nin en kaliteli domateslerinin yetiştirildiği Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, nisan ayında toprakla buluşturulan domates fideleri ilk hasadı toplanıyor. 
Birçok kişinin kendisine bu bölgede domatesin olmayacağını söylediğini belirten üretici Enver Altundağ, “Domateste biraz yanma var ama bu sene fiyatlar güzel olmasından dolayı herhangi bir sıkıntı yok. O yüzden domates kendisini kurtarıyor. Bu bölgede domates hasadı yapan bir çok çiftçimizin mantar hastalığından haberi yok. İlkel şartlarda tarım yapıyorlar” dedi.
Sabah saat 06.00’da denizli escortklerini ve akşam saat 17.00’de gittiklerini belirten Şefika Altundağ, “Domatesi tarladan hale 1 liraya satıyoruz. Tarım işiyle uğraşmayı çok seviyoruz” dedi.
Gün boyu topladıkları domatesi akşam gelen araçlara yüklediklerini ifade eden Rahime Altundağ, “Havaların sıcak olmasından dolayı biraz zorlanıyoruz ancak çalışmayı seviyorum” dedi.
Tarlada tek tek toplanan domatesler üreticiler tarafından özenerek kasalara yerleştirilip, daha sonra pazardaki yerini almak üzere Şanlıurfa’daki toptancı haline gönderildi.