Sınırda Mayın Patladı:1 Yaralı

Suriye`nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD Terör örgütünün sınıra yaklaştığı söylentisi Şanlıurfa`nın Suruç ilçesindeki halkta tedirginlik yarattı.

GÜNCEL 19.09.2014 14:06:42 1971 0
Sınırda Mayın Patladı:1 Yaralı
 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki yöre halkı sınırda bekletilen Kobani  halkının Türkiye tarafına alınması için sınıra yürüdü. Güvenlik güçleri sınıra yürüyenleri durdurmak için biber gazı ile müdahale etti.

SINIRI GEÇMEK İSTEYİNCE...

IŞİD'in Kobani bölgesinde 12 köyü ele geçirmesinin ardından PYD ile yaşanan çatışmalar şiddetlendi.  İŞİD'in sınıra 10 kilometre yaklaştığı söylentilerinin ardından sınıra yakın köylerde Suriyeliler Türkiye'ye yöneldi. Dün gündüz saatlerinden bu yana gelenlerin sayısı 3 bini buldu.  sınrıda sivillerin toplanmasının ardından Türkiye tarafından toplanan vatandaşlar sınıra yürüdü. kalabalık grubun sınırda yakınlarını ve sivil halkı Türkiye'ye almaya çalışmasının ardından gerginlik yaşandı. grup askere taş atarken polis ve asker gruba gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti.

MAYIN PATLADI :1 YARALI

Çıkan arbadenin ardından sınıın Suriye tarafında mayına basan 55 yaşındaki Emine Bozanbozan adlı bir kadının ayağı koptu. Yaralı kadının Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olaylar sırasında  1 Asker 2 Çevik Kuvvet polisi ise atılan taşlarala yaralandı.  Yralılar Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ASKER KÜRTÇE ANONS YAPTI

Sınır hattında yaşanan olayın ardından askerler kürtçe anons yaptı. Sınırda bekleyen Suriyelilere, askerlere taş atmamaları, sakin olmaları ve oturmaları istendi.  Çıkan gerginliğin ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Suruç ilçesine gelerek güvenlik güçlerinden bilgi aldı. Şanlıurfa 'da sınırı geçmek isteyenlerin yakınları ile güvenlik güçleri arasında gerginlik halen devam ediyor.