ŞİDDET MAĞDURU KADIN: BAYANLAR ÖLMESİN, ÇOCUKLAR ÖKSÜZ KALMASIN !

Türkiye’de kadına çeşitli yöntemlerle yapılan şiddet, alınan tüm yasal önlemlere rağmen devam ediyor. Gaziantep’te yaşayan Urfalı Emmün Ateş 6 yıl önce evlendiği kocası Turgut Ateş tarafından bıçakla yaralandı.

GÜNCEL 8.06.2020 10:07:00 2680 0
ŞİDDET MAĞDURU KADIN: BAYANLAR ÖLMESİN, ÇOCUKLAR ÖKSÜZ KALMASIN !

Koca şiddeti Gaziantep’te kendini gösterdi. Henüz 24 yaşında olan, biri 5,diğeri de 2 yaşında bulunan iki çocuk annesi Emmün Ateş’i, 6 yıl önce evlendiği kocası Turgut Ateş (32) bıçakla yaralamıştı. Turgut Ateş, polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.

YÜZÜNE,BOYNUNA VE ELLERİNE 120 DİKİŞ ATILAN KADIN  KONUŞTU!
 
Kocası tarafından önce feci şekilde dövülen Emmüne Ateş,daha sonra da yüzü,boynu ve ellerinin bir çok yerinden bıçaklanmıştı.Baygın bir şekilde hastaneye kaldırılan Emmün Ateş’in,sadece yüzünün sol tarafına 50 dikiş atıldığı ortaya çıkmıştı.Şanlıurfa Sözcü’nün edindiği yeni bilgilere göre, Emmün Ateş’in yüzünde,boynunda ve ellerinde 120 dikiş atıldığı öğrenildi. Emmün Ateş’in bıçakla yaralanmasının ardından,yeğeni Ezgi,meydana gelen olayı sosyal medyadan duyurmuş ve genç kadının bıçaklanması büyük tepki almıştı.Hastaneden taburcu olan ve evinde tedavisine devam edilen Emmün Ateş’i, kardeşleri ve akrabalarının yalnız bırakmadığı ifade edildi.
 
“BENİ EŞİMİN ANNESİ VE  ABLASI İSTEMİYOR!”

 
Ölümden dönen Emmün Ateş adlı 2 çocuk annesi genç kadının, olaydan sonra bir süre konuşamadığı ve yemek yiyemediği söylenmişti.Kocası tarafından bıçaklanan Emmün Ateş,başına gelen dövülme ve bıçaklanma olayını,tüm detayları Şanlıurfa Sözcü’ye anlattı. Emmüş Ateş,” Eşim Turgut Ateş ile bundan 3 ay önce kuzenim ile masajlaşıyorum diye tartışmıştık. Ancak asıl mesele bu değildi.Beni eşimin ailesi istemiyordu.Mesaj bahane idi.Beni bu nedenle darp etti. Ben bunun üzerine,başıma bir şey gelmesin diye, çocuklarımı alarak amcamın kızının yanına gittim.Eşim Turgut Ateş,daha sonra gelerek,hem anneme ve babama,hemde akrabalarıma,yanlış anladığını için bana vurduğunu söyledi ve özür diledi.”Ben eşimi seviyorum.Onun eve dönmesini istiyorum.Bir daha böyle olay asla olmayacak.”diyerek ikna etti ve ben tekrar evime döndüm.

 “BIÇAKLAMADAN ÖNCE ABLASI İLE YARIM SAAT TARTIŞTI!”
 Eve döndüm ancak, aradan bir kaç gün geçti, görümce yani eşimin ablası, benim eve dönmemi istemediği için tepki gösteriyordu. Biz kayınvalidem ile aynı apartmanda yan yana oturuyoruz. Olay günü, kayınvalidem ve ablasına gittik. Orada kayınvalidem beni “sen git” diyerek kovdu bende eve döndüm. Ben eve geldikten sonra, eşim Turgut Ateş ile ablası
ile tam yarım saat tartıştı. Tartışmadan anladığım beni neden yine eve getirdiği idi. Tartışma büyüdü ve eşim çok sinirlendiğini anladım.
Eşim eve geldikten sonra, bana “Onlarla iyi anlaşacaksın. Ailem ile iyi geçineceksin. Onlar ne derse yapacaksın. Hiç bir şey söylemeyeceksin. Seni sevmiyorlar. Seni istemiyorlar!” dedi. Bende “Onlar beni sevmek zorunda değiller. Bende onları sevmek zorunda değilim.”dedim.Tartışmanın büyümesi üzerine, kayınbiradem eve gelerek, çocuklarımı aldı ve dışarıya götürdü. Ben hava almak için balkona çıkmıştım. Balkona geldi ve yine eşim söylenmeye başlamıştı. Bende çocuklar olduğu ve bir bana vurmaması için, her söylediğine “Tamam Turgut..” Tamam Turgut” diye cevap veriyordum.
 
“BIÇAKLANDIKTAN SONRA SÜRÜNE SÜRÜNE DIŞARI ÇIKARAK YARDIM İSTEDİM!”
 Ancak eşim birden bana,özellikle yüzüme yumruk atmaya başladı.Başımı tutarak balkonun demirlerine vurdu.Ben yere düşünce,saçlarımdan tutarak,mutfağa kadar sürükledi ve eline  aldığı bıçakla,yine yüzüme doğru sallıyordu.Ben çaresizce ellerimle kendimi korumaya çalıştım.Ne kadar sürdü bilmiyorum.Ben kanlar içindeyken,beni bırakıp kaçtı.Ben çaresizce sürüne sürüne dışarı çıkarak yardım istemeye çalıştım.

“ÇOCUKLARIM KORKUDAN YÜZÜME BAKAMIYORLAR!”
 Başına aldığım darbelerden bayılmışım.Gözlerimi hastanede açtım.Yüzümün her yerinde ve boynumda,ellerimde kesikler nedeni ile dikişler var.Ben bu kadar bıçaklanacak kadar ne yaptım?Beni baştan beri eşim ve ailesinin istemediğini biliyorum.Ama benim iki küçük çocuğum var.Ben kötü bir kadın ve kötü bir anne değilim.Benim başıma gelen başka kadınların başına gelmesin.Bu konuda tedbirler alınsın.Ben ölseydim,.çocuklarıma kim bakacaktı.Şuan yüzümdeki dikişler nedeni ile çocuklarım benim yüzüme bakmaktan korkuyorlar. Benim başıma gelen, başka kadınların başına gelmesin.Kadına kalkan eller indirilsin.Kadına şiddet son bulsun.Kadınlar ölmesin,çocuklar öksüz kalmasın.”dedi.