Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi’nin ikinci etabı açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Seydişehir’e kazandırdığı Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi’nin ikinci etabı açıldı.

YAŞAM 19.03.2024 18:53:18 47 0
Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi’nin ikinci etabı açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay şehirlerin manevi merkezlerinin bulunduğunu belirterek, “İstanbul’un Eyüp Sultan’ı neyse Konya’nın Mevlana Meydanı neyse Seydişehir’in Seyyid Harun Veli Türbesi etrafı da bizim için o manada önemli manevi bir merkez. Bugün ikinci etabın açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah üçüncü etapta da karşı tarafta imar planı uygulamamızı yaptık. O bölgenin kamulaştırmalarını yaparak, Bakırcıevi’nden bu tarafa doğru görüntüyü daha da açacağımız güzel bir alanı ortaya çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Seydişehir’e daha önce kazandırılan hizmetlere değinen Başkan Altay şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimizde 3 temel noktada hedefler koymuştuk. Birincisi altyapısını tamamlayan ilçeler. Bu manada Seydişehir’imizin atık su arıtma tesisini, kanalizasyon, su eksiklerini tamamladık. Geçtiğimiz gün de ziyaret ettik. Çaltepe mevkiinde 20 milyon liralık bir yatırımla 5 mahallemizin suyla ilgili şikayetini giderecek bir işin de başlangıcını yapmış olduk. Köylerimizde belediyemizle birlikte parke uygulamaları gerçekleştirdik. İtfaiyemize güzel bir merkez kazandırdık. İkinci olarak merkezdeki sosyal hayatın ilçelerimizde de olacağını ifade etmiştik. Bu manada Seydişehir bunu en iyi başardığımız ilçelerden birisi."

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank da güzel bir açılış vesilesiyle Seydişehir’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Seyit Harun Veli Hazretlerinin camisinin, türbesinin etrafında Uğur Başkanımızın ilçe belediyemizle koordinasyon halinde yaptığı çok güzel bir çevre düzenlemesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya, kutlu bir şehir.” cümlelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı