Şengal`de IŞİD vahşeti: 3 bin ölü, 5 bin kayıp

IŞİD adlı vahşet örgütünün 3 Ağustos`ta Şengal`i işgal etmesi ardından işlediği katliamların korkunç bilançosu ortaya çıkmaya başlıyor. IŞİD çeteleri saldırılarda az 3 bin kişiyi katletti, 5 bin kişiyi kaçırdı, 300 çocuk ve yaşlı ise açlıktan can verdi.

GÜNCEL 8.08.2014 12:50:39 9845 0
Şengal`de IŞİD vahşeti: 3 bin ölü, 5 bin kayıp
ANF'den Botan Gulan'ın haberine göre, HPG ve YJA Star güçlerinin Şengal Dağı'na ulaşmasının ardından mültecilerin güvenli bir şekilde Batı Kürdistan'a tahliye işlemleri sürerken IŞİD çetelerinin yaptığı katliam gün yüzüne çıkmaya başlıyor. İŞİD kuşatması sonucu en az 300 çocuk ve yaşlının açlık ve susuzluğa dayanamayarak can verdiği öğrenilirken, bu sayının daha da artmasından endişe ediliyor. Habere göre, 3 bine yakın kişi IŞİD tarafından katledildi, 5 bini aşkın kişi de kaçırıldı. Bunlar arasında çok sayıda kadın ve genç bulunuyor.

300 bin kişi göç etti

Şengal kentinin kuzey ve batısına düşen Til Ezêr, Dilverek, Wardiyê, Siba Şêx Xidir, Trambosî, Kızılkent, Til Xesep, Til Benat, Solak, Eyn Fethî, Sinûnê, Xane Sor, Dugirê, Guhbel, Zorava, Herdan, Gir Şebek, Bihola, Barayê ve diğer bir çok küçük köyünde yaşayanların sayısı 500 bin dolayındaydı. Çetelerin saldırıları sırasında 300 bin dolayında kişi bu köylerden kaçarak dağlara sığındı. 3 Ağustos'tan bu yana Kürt güçleri çetelere karşı bu bölgelerde şiddetli çatışmalar yürütüyor. Bir çok köy HPG, YPG ve 4 Ağustos'ta kurulan Şengal Direniş Birlikleri (ŞDP) tarafından kurtarıldı, onlarca çete üyesi öldürüldü. Yüzlerce Şengalli Ezidi genç de direniş saflarına katıldı. Bununla birlikte Süleymaniye'den de en az 200 genç direnişte yer aldı.