Savunma Bakanı Yılmaz ?Ceylanpınar sınırında kaçakçılık yapılmasın diye çalışmalar devam ediyor?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sınır güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalara ilişkin "Sınırlarımızı hem vatandaşlarımız için güvenlikli hale getirelim hem de `kaçakçılık yapılmasın" diye çalışmalar devam ediyor`` dedi.

GÜNCEL 19.05.2014 18:56:06 1628 0
Savunma Bakanı Yılmaz ?Ceylanpınar sınırında kaçakçılık yapılmasın diye çalışmalar devam ediyor?
Sınır güvenliğine yönelik çalışmalarda gelinen aşamaların sorulması üzerine Yılmaz, güvenlik için sadece karakolların yapılmadığını, bazı bölgelere duvar da örüldüğünü anlattı. Yılmaz, bir gazetecinin sınırlara yapılan karakollar hakkındaki sorusu üzerine ise; sınır güvenliği için sadece karakolların yapılmadığını anlattı.
''Bazı yerlerde sensörlerle uyarı sistemi konuluyor, bazı yerlerde hepsi beraber yapılıyor ve bazı yerlerde güvenlik yolları yapılıyor" diyen Yılmaz, şunları belirtti: "Dolayısıyla istiyoruz ki sınırlarımızı hem vatandaşlarımız için güvenlikli hale getirelim hem de 'kaçakçılık ve hukuk dışı faaliyetler bu sınırlar dolayısıyla yapılamasın' diye büyük bir çalışma devam ediyor. Doğu Anadolu'nun İran sınırı yapıldı, Hatay bölümünün karakolları yapıldı. Aradaki sensörler ve güvenlik yollarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Suriye bölümünde Ceylanpınar  ve Nusaybin tarafında da çalışmalar devam ediyor ancak belli bir süre gerektiriyor. Bu sürede inşallah sınır güvenliğini en ileri duruma getireceğiz.''
Sınır güvenliğine yönelik çalışmalar

Yılmaz, BDP'nin karakol inşaatları ve örülen duvarları protesto etmesine ilişkin ise yapılanların doğru olduğunu düşünmediklerini söyledi.
Partinin eylemsizliğinin kendileri için negatif gelişmelere yol açtığını düşündüklerini aktaran Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu negatif algıyı ortadan kaldırmak için bu eylemsizlik halini, gösteriler şeklinde ortaya koyuyorlar, bu doğru değil. Her ülke sınır güvenliğini almakla yükümlüdür. Kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bizim de yaptığımız bundan başka bir şey değildir. Bakın BDP, bunu yapıyor ancak Kuzey Irak'ta da yine Suriye'nin kuzeyindeki sınır güvenliğini, şu anda Irak'ın kuzeyindeki o özerk yönetim alıyor. Dolayısıyla önce oraya bir baksınlar. Aldıkları tedbirler, Türkiye'deki tedbirlerden kat kat fazladır. Bunlar, gerçeği ve doğruyu yansıtmıyor veya makul bir değerlendirme değildir. Her devletin kendi güvenliğini koruması ve sağlaması asli vazifesidir.''