Savaşın Gölgesinde ?O Ses Ceylanpınar?

??Suriye sınırında silah sesleri müziğin gücüyle sussun, çocuklar gönüllerince şarkı söylesin?? sloganıyla yola çıkan Ceylan Bozoğlu ? O Ses Ceylanpınar? projesini hayata geçirmeye çalışıyor.

KÜLTÜR - SANAT 16.05.2015 14:36:52 6091 0
Savaşın Gölgesinde ?O Ses Ceylanpınar?
Yaklaşık 4 yıldır Suriye’de devam eden iç savaştan olumsuz etkilenen Ceylanpınar’da, Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Mezunu ve Atatürk Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ceylan Bozoğlu organizasyonu ile ‘O Ses Ceylanpınar’ yarışması düzenlenecek. Sınırın sıfır noktasında bulunan ilçede toplumsal dayanışmanın gelişmesi için sanat ile yaşam alanlarında hayata dair haklı talepleri, beklentileri, özlemleri ve itirazları olan insanların mücadelesine müzik ile destek çıkan Ceylan Öğretmen, şimdiden halkın büyük beğenisini topladı.

Ceylan Bozoğlu, yoksunlukların ve yoksullukların pençesinde, sanatsal ve kültürel etkinliklerin uzağında bırakılan çocuklar ile yaşama dokunmaya, anlam ve değer katmak amacıyla ’O Ses Ceylanpınar’ yarışmasını hayata geçirmek için kolları sıvadı. Suriye'deki savaş bölgedeki tüm halkı ama en çok da çocukları vuruyor. İster savaş, ister barış olsun çocuklar şarkı söylemek ister, bu onların en temel haklarıdır. Ceylanpınar’da savaşın gölgesinde yaşayan çocuklara, yaşadıkları olumsuzlukları biraz olsun unutturmak, hayatlarını müzik ile renklendirmek amacıyla 19 Mayıs 2015 günü saat 19.00’da  ’O Ses Ceylanpınar’ yarışması düzenleniyor.

Son yıllarda yaşamın bir savaş haline denizli escortği bir ortamda küçük dokunuşlar yaratmak, zor koşullarda yaşayan Ceylanpınarlıların yüzünde bir gülümseme yaratmak için yola çıkan Bozoğlu’nun projesine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ceylanpınar Belediye Başkanlığı, Sanax İnşaat A.Ş.Yönetim Kurulu ile Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Başkanlığı destek verdi.