ŞANLIURFA’DA, KORONAYLA MÜCADELEDEKİ BAŞARININ KAHRAMANLARI

..

SAĞLIK 2.03.2021 09:24:00 1871 0
ŞANLIURFA’DA, KORONAYLA MÜCADELEDEKİ BAŞARININ KAHRAMANLARI

Şanlıurfa'da, Covid19 ile mücadelenin sonucunda kentteki yasakların kalkması akıllara bu başarın arkasındaki kahramanı ve kahramanları getirdi.  Bu kahramanların başında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in geliyor.

Vali Abdullah Erin, bir yıldır kentte işi sıkı tutup kurumları bu anlamda iyi koordine eden hatta zaman zaman tebdili kıyafetle hastaneleri denetlemesiyle dikkat çekmişti. Vali Abdullah Erin’in bu çabaları halkta koronya karşı ciddi bir bilinç oluşturdu.  Sabahın ilk ışıklarından gecenin bir yarısına kadar mesai mefhumu gözetmeden çalışan Vali Abdullah Erin’in bu gayreti, çabası halkta da olumlu dönüşler almasına neden oldu. 

Şanlıurfa’da koronanın, düşük risk seviyesine gelmesinde Vali Abdullah Erin kadar çalışma ekibinin de katkısı büyük. Bu anlamda sağlıkçıların canlarını ortaya koyarak özverili çalışmaları hiç şüphesiz tartışma konusu bile olamaz. Ancak jandarma, polis, zabıtaların denetimleri, kontrolleri de halkta maske mesafe bilincini oluşturma konusunda ciddi katkı sundu. Şanlıurfa halkının, Vali Abdullah Erin’in koyduğu kurallara uyması da vali ile halk arasındaki samimiyetin, sevginin ve diyalogun göstergesi olarak yorumlandı.

VALİDEN REHAVETE KAPILMAYIN UYARISI

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yeni normale geçilmesinin ardından yaptığı açıklamada ise "Kıymetli Şanlıurfalılar, alınan tedbirlere uyarak 'Düşük Riskli İller' kategorisinde yerimizi aldık. Ancak ihtiyatlı davranmayıp rehavete kapılırsak, azalan vaka sayılarımızdaki artış işten bile değil. Lütfen; Maske, Mesafe ve Hijyen Kurallarına Uymaya Devam Edelim" dedi.

URFALILARDAN VALİ ERİN'E TEŞEKKÜR
Şanlıurfalı Burhan Akar da “Şanlıurfa'daki bu başarı ilimiz valisi Abdullah Erin öncülüğündeki ekibin başarısıdır. Emeği geçenleri kutluyor, verilen bu emeğin hiç edilmemesi için halkımızı maske mesafe ve hijyen kurallarını kesintisiz uygulamaya devam etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

URFADA, 3 HAFTADA  KORANA VERİLERİNDE BÜYÜK DÜŞÜŞ
 Bu arada İllere göre haftalık vaka sayısı 100 bin kişide kaç kişi oranına göre; Bu hafta Şanlıurfa verisi 5 puan daha aşağı düştü. Bu düşüşle Şanlıurfa’nın haritadaki yeri düşük risk sevisinde görüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından üç haftadan buyana açıklanan verilerin ilk haftasında Şanlıurfa’daki vaka sayısı 100 binde 27 olarak açıklanmıştı. İkinci Hafta 100 binde 20’ye düşen Şanlıurfa'daki vaka sayısı bu hafta da 100 binde 15’e geriledi. Bu düşüş Şanlıurfa’yı haritada sarıdan maviye dönüştürdü. Böylece düşük riskli iller kategorisine giren Şanlıurfa’da  yasaklar büyük oranda kalktı.
İŞTE BU HAFTAKİ TABLO