ŞANLIURFA’DA BELEDİYE ARACINI ŞAHSİ İŞLERİNDE KULLANANLAR GÖREVDEN ALINDI!

...

YEREL 15.10.2020 09:54:00 1631 0
ŞANLIURFA’DA BELEDİYE ARACINI ŞAHSİ İŞLERİNDE KULLANANLAR GÖREVDEN ALINDI!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde verilen önerge ile kamu araçlarının bazı çalışanlar tarafından şahsi işlerde kullanıldığı öne sürüldü. Önergeye sözlü olarak cevap veren Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bir kişinin tespit edildiğini ve hem görevden alındığını hem de araca el konulduğunu kaydetti.

Toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından önce gündem maddelerine geçildi. Gündemde meclis üyeleri tarafından verilen önergeler ilgili komisyona havale edildi.

Önergeler arasında yer alan konu ile belediyeye ait araçların şahsi işlerde kullanıldığı öne sürüldü. Özellikle son günlerde sosyal medyada gündem olan bir görüntüde, belediyeye ait araç ile biber taşındığı görüldü. Sosyal medyada dolaşan iddialar üzerine üyeler tarafından verilen önergede şu ifadeler yer aldı:

“Son günlerde kamu araçlarının bireysel işlerde kullanıldığı gözlenmiştir. Konuyla ilgili herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Yapıldıysa araştırma sonucu nedir? Bu konuda herhangi bir yaptırım uygulanış mıdır?”

Önergeyi okuyan ve sözlü olarak da cevaplayan Belediye Başkanı Beyazgül, son olarak kamu aracını şahsi işlerde kullanan bir kişinin işine son verildiğini ve araca da el konulduğunu belirtti.

Belediye aracını kullananlara en ağır kuralın uygulanacağına değinen Beyazgül, “En son bir arkadaşı tespit etmiştik.Bu tespit ettiğimiz  bununla ilgili işlem yapılması için müfettişliğe gönderdik. Bulunduğu görevden de ayırdık, araç da kendisinden alındı. Biz bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Kanun içerisinde en ağır kural neyse, onu uygulamaya devam edeceğiz” dedi.